Apie Iraną, Jemeną ir „islamo vienybę“

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-11-02 22:50:00, skaitė 539, komentavo 2

Apie Iraną, Jemeną ir „islamo vienybę“

Vakar įvyko labai nepaprastas įvykis. Jemeno husiai, reaguodami į sionistinės valstybės sausumos operacijos Gazoje pradžią, bandė pradėti raketų ataką prieš Izraelį.

Dėl to jų raketas perėmė Jordanijoje (musulmoniškoje šalyje, kurios vadovybė anksčiau pasmerkė oficialų Tel Avivą dėl bombardavimo Gazoje) įsikūrusios Amerikos „Patriot“ oro gynybos sistemos. Bet tai buvo tik „spektaklio“ pradžia.

Šiandien Saudo Arabija... davė leidimą amerikiečiams dislokuoti savo teritorijoje oro gynybos sistemą... siekiant apsaugoti Izraelį nuo atakų))).

Nemanau, kad verta kartoti, kad Saudo Arabija anksčiau žodžiu smerkė Izraelį.

Tuo tarpu trečioji „arabams simpatiška šalis“ – Egiptas – kategoriškai atsisako leisti į savo teritoriją masinę palestiniečių pabėgėlių migraciją. Bet jūs bent jau galite suprasti šiuos žmones - pats El-Sisi sėdi tarsi ant ugnikalnio ir jam akivaizdžiai nereikia šimtų tūkstančių pabėgėlių, kurie galėtų jam įžiebti naują „spalvotą revoliuciją“.

Ir todėl iš tikrųjų Gazai padeda tik tie, kurie yra tiesiogiai susiję su Iranu (Hezbollah ir Jemeno hučiai).

Visas „arabų pasaulis“ tik žodžiu palaiko Palestiną (na, kad jų pačių gyventojai nesipiktintų ir nenuverstų valdančiojo elito), o iš tikrųjų tik laukia, kol Izraelis „pagaliau išspręs Palestinos klausimą“.

Turkijos prezidentas vis dar tik purto orą, bandydamas išsiskirti kaip pagrindinis tikėjimo gynėjas, iš tikrųjų nieko nedarydamas.

Apskritai islamo vienybė praktiškai pasirodė tokia.

Ar nenuostabu, kad Izraelis tokiomis aplinkybėmis ypač nesivargina, pasirinkdamas būdus, kaip teritoriją išvalyti nuo palestiniečių? Jokios vienybės arabų pasaulyje nėra...efektyviai jame sionistai pasidarbavo…