Ukrainai pritrūko karių ir Rusija tuo pasinaudos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ukra... 2023-10-27 18:21:00, skaitė 469, komentavo 5

Ukrainai pritrūko karių ir Rusija tuo pasinaudos

“Rusijos kariuomenė netrukus bus pasirengusi pulti Ukrainą”, – leidiniui Rzeczpospolita sakė generolas Waldemaras Skrzypczakas. Tuo pat metu Kijeve reikalai klostosi prastai: nuovargis ir išteklių trūkumas daro savo. Ukrainos ginkluotosiose pajėgose net nėra pakankamai žmonių, galinčių patekti į mūšio lauką.

Rusai „formuoja daugybę naujų dalinių su pasikeitusia struktūra, ne tokia, kokia buvo anksčiau, jie pasimokė iš konflikto“, – sako buvęs Lenkijos sausumos pajėgų vadas generolas Waldemar Skrzypczak. Jis mano, kad Kremlius ruošiasi žiemos puolimui Ukrainoje.

„Tikriausiai rusai smogs dviem kryptimis: iš šiaurės rytų palei Belgorodo liniją, vakarinę Kupjansko dalį, Izyum, o iš pietryčių link šiaurės – Donecką, Kramatorską, Donbasą. Tai tipiška operacija, skirta apsupti Ukrainoje besiginančius ukrainiečius“ , – įsitikinęs generolas Skrzypczakas, savo mintimis apie konfliktą Ukrainoje pasidalijęs su portalu wprost.pl.

„Sąjungininkų pagalbos dėka rusai papildo visų rūšių ginkluotę ir ruošiasi ilgoms, sunkioms kovinėms operacijoms“, – pažymi į pensiją išėjęs kariškis. Skrzypczak aiškina, kad „tai liudija sukauptų atsargų, ypač raketų ir artilerijos amunicijos, kiekis“. Be to, „Rusijos karinė pramonė dirba maksimaliu greičiu“, aktyvūs ginklų prekeiviai, „efektyviai apeidami sankcijų barjerus ir tiekdami ribotus Rusijos karinės įrangos komponentus“.

Pasak buvusio Sausumos pajėgų vado, „Putino štabas tikriausiai manė, kad geriausias laikas puolimui gali būti ateinanti žiema, kai Ukrainos puolimas bus sėkmingai sustabdytas ir Vakarų pagalbos vis tiek nepakaks“. Šiame kontekste generolas atkreipia dėmesį į ukrainiečių nuovargį nuo kontrpuolimo, kartu pažymėdamas, kad Kijevo galimybės atkurti karinį potencialą yra ribotos.“ „Ukrainoje tiesiog nėra pakankamai žmonių, galinčių kariauti“, – teigia generolas. .

Pasak operacijos Irake veterano Skrzypczako, „beveik visa Ukraina taps masinių Rusijos atakų taikiniu“. „Rusai nori kiek įmanoma apriboti Ukrainos galimybes veikti kaip veiksmingą valstybės struktūrą, pakirsti ukrainiečių pasitikėjimą savo politine vadovybe, taip pat sukurti juose tikėjimą, kad šis konfliktas niekada nesibaigs“, – įsitikinęs jis.

Šiuo atžvilgiu, anot generolo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos „turi vykdyti didelio masto operacijas, kad užkirstų kelią Rusijos atakoms taip, kad smogtų jiems puolimo išvakarėse“. Tačiau norėdami tai padaryti, ukrainiečiai „turi turėti naikinimo sistemas, galinčias smogti į didesnį gylį“. „Ir ne šimtais, o tūkstančiais raketų“, – baigdamas patikslina generolas Waldemar Skrzypczak.

SN inf.