Norvegijos garbę sauganti Lietuva nepranešė apie visame pasaulyje vykusius protestus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/norveg... 2016-04-18 22:45:12, skaitė 3510, komentavo 0

Norvegijos garbę sauganti Lietuva nepranešė apie visame pasaulyje vykusius protestus

 

Valstybinis visuomeninis transliuotojas LRT aktualijų balandžio 18 d. laidoje „Savaitė“ pranešė svarbią šaliai aktualiją apie konservatoriaus žmonos iniciatyva surengtą švietimo konferenciją Valdovų rūmuose. Taip pat pakartojo kiekvieną savaitę pranešamą žinią apie pagrindinę valstybinę grėsmę – Rusiją.

Tačiau nieko nepasakė apie tai, kad visame pasaulyje balandžio 16 d. vyko protesto akcijos prieš Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnybą „Barnevernet“. Apie tai nieko nepranešė jokia „Panorama“ ir jokia nepriklausoma žiniasklaida, nes lietuviai saugomi nuo negatyvią nuomonę apie Norvegiją galinčios sudaryti informacijos.

Į masinius mitingus žmonės rinkosi Amerikos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Europos miestuose. Prieš „Barnevernet“ protestavo net Havajuose. Reikalauta grąžinti vaikus rumunų Bodnariu šeimai, taip pat atiduoti vaikus kitų tautų tėvams.

Manoma, kad protesto akcijose dalyvavo šimtai tūkstančių žmonių, vien Amerikoje – apie 100 000. Norvegijos vaiko teisių tarnybą ir jos metodus įvairių šalių piliečiai ir specialistai kritikuoja kaip nusikalstamai veikiančią prieš šeimos institutą, žalojančią vaikų psichinę ir fizinę sveikatą, iškreipiančią žmoniškumo sampratą ir paneigiančią tarptautines žmogaus teises.

Priminsime, kad Lietuva glaudžiai bendradarbiauja su Norvegija vaikų teisių apsaugos srityje. Štai Lino Slušnio, kuris yra pagrindinis nepriklausomos žiniasklaidos reklamuojamas Lietuvos psichologas, vadovaujama VšĮ Lions Quest Lietuva dirba, kad įdiegtų Lietuvos mokyklose Norvegijoje sukurtas įvairias prevencines programas (programos iš norvegų kalbos verčiamos į lietuvių kalbą, Norvegijos specialistai apmoko lietuvių specialistus, o šie jas diegia mokyklose). Programos diegimą Lietuvoje remia Tarptautinis LIONS klubų fondas (LCIF) ir Lietuvos LIONS klubai. Eilę metų LIONS QUEST programos diegimą rėmė LR Švietimo ir mokslo ministerija. Kai kurioms mokykloms programą padėjo įgyti savivaldybių administracijos ir švietimo centrai.

Į Norvegiją gerosios patirties pasisemti vyksta daug mūsų šalies specialistų, o valstybės atstovai ne kartą yra pasakę, kad neabejoja demokratiškos šalies sprendimais. Norvegijos atstovai nuolat dalyvauja įvairiose konferencijose Lietuvoje. Taip pat mūsų valstybėje Norvegijos teisė laikoma viršesne už Lietuvos, todėl Lietuvos tarnybų sprendimai ir Tarptautinės vaiko teisių konvencijos įsipareigojimai gali būti neįgyvendinami. Taip pat manoma, kad protestai prieš Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnybą yra Rusijos kibernetinio karo dalis prieš demokratiškas valstybes.

Protestai Airijoje:


Protestai Vienoje:

Protestai Rumunijoje:

Protestai Portlande:

Protestai Havajuose: