Krymo totorių medžlisas: Algirdas Butkevičius ir Natalija Poklonskaja

Autorius: Petras Gulbinskas Šaltinis: http://sauksmas.lt/krymo-totor... 2016-04-14 16:05:19, skaitė 4597, komentavo 0

Krymo totorių medžlisas: Algirdas Butkevičius ir Natalija Poklonskaja

“Bėgti pirma traukinio” – tapo mūsų nacionaliniu sportu. Lietuvos valdžia palaiko bet ką ir bet kur, kad tik pakenkti Rusijai: į užsienį pabėgusius čečėnus, Krymo totorius, apsivogusius Rusijos oligarchus, Rusijos opozicionierius. Biblija žino atvejį, kai Dovydas įveikė Milžiną Galijotą. Gal ir mūsų valdžiai pavyks pribaigti “baisų Rytų milžiną” Rusiją? Duok Dieve narsuoliams sveikatos!

Šiandien pranešama, kad Premjeras Algirdas Butkevičius susitiko su Krymo totorių lyderiais Mustafa Dzhemiliovu ir Refatu Chubarovu bei kitais Vilniuje vykstančio Pasaulio Krymo totorių kongreso Vykdomojo komiteto dalyviais.

„Darome viską, kad Krymo aneksijos klausimas liktų tarptautinės bendruomenės darbotvarkėje. Esame įsitikinę, kad erdvės kompromisams šiuo klausimu nėra“, – pasakė A. Butkevičius.

Premjeras pareiškė, kad Lietuva akylai stebi padėtį Krymo pusiasalyje ir yra išreiškusi susirūpiną dėl Krymo totorių padėties – tęsiamo persekiojimo, religinių laisvių, išraiškos laisvės ribojimų.

„Noriu tvirtai pabrėžti, kad nuoširdžiai siekiame, jog Krymo totorių balsas būtų išgirstas ir nuolatos ieškome būdų, kaip spręsti padėtį tarptautiniu lygiu“, – užtikrino premjeras.

Balandžio 13 dieną Krymo prokurorė Natalija Poklonskają sustabdė Krymo totorių medžliso veiklą. Nutarimo kopija buvo įteikta visuomeninio susivienijimo astovams, perdavė agentūra TASS.

„Šiandiem aš priėmiau sprendimą dėl visuomeninio susivienijimo „Krymo-totorių tautos medžlisas“ veiklos sustabdymo su tikslu neleisti pažeisti federalinius įstatymus“, – pasakė Poklonskaja.

Savo sprendimą prokurorė grindžia Federalino įstatymo „Dėl pasipriešinimo ekstremistinei veiklai“ 9 ir 10 straipsniais. Krymo prokuratūros sprendimas buvo nusiųstas į RF Justicijos ministeriją dėl medžliso įtraukimo į bendrą sąrašą visuomeninių ir religinių susivienijimų, kurių veikla sustabdyta RF teritorijoje.

„Sustabdomos teisės visuomeninio susivienijimo. Jiems draudžiama naudotis visomis valstybinėmis ir savivaldybių MIP, jie negali vykdyti įvairius viešus renginius, naudotis bankų indėliais ir vykdyti bet kokį darbą. Visa jų propaganda bus uždrausta“, – paaiškino Krymo prokurorė.

Kol Lietuvos konstitucija man leidžia turėti savo nuomone, ją viešinti, aš ją paviešinsiu.

Lietuvos Konstitucija nenumatyto, kad Lietuvos premjeras turi rūpintis Rusijos reikalais ir tautomis, gyvenančiomis Rusijos teritorijoje. Jo tiesioginė pareiga – rūpintis Lietuvos ūkiu ir lietuviais, bei kitais Lietuvos gyventojais, jų gerove. Štai šioje, tiesioginėje jo veiklos srityje, premjero pasiekimai ypač liūdni. Jo ganomų „avelių“ banda tirpsta tiesiog akyse. Lietuva šiandien – ES autsaideris pagal visus žmonių gyvenimo ir šalies ūkio rodiklius. Streikuoja mokytojai, žemdirbiai, o jaunimas, praradęs viltį oriai gyventi Tėvynėje, bėga. Išeitų, kad pramjeras nesusitvarkė su jam deleguotomis pareigomis.

Gal bent paskutinius savo buvimo valdžioje mėnesius Lietuvos premjeras galėtų skirti Lietuvai, jos ūkiui, jos žmonėms, o ne spręsti Krymo totorių, eskimų ar zulusų problemas?

Petras Gulbinskas

Šauksmas