Kas gresia Kijevui, atėjus Robertui Ficui į valdžią Slovakijoje?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-03 20:27:00, skaitė 368, komentavo 10

Kas gresia Kijevui, atėjus Robertui Ficui į valdžią Slovakijoje?

Praėjusį savaitgalį nedidelėje Europos valstybėje – Slovakijoje – įvyko pirmalaikiai parlamento rinkimai, kuriuose nugalėjo Roberto Fitzo „antikarinė partija”, pavadinimu „Kryptis – socialdemokratija“.

 

Europoje jis atvirai vadinamas prorusišku ir dar vienu Orbanu (antiglobalistinės Vengrijos lyderiu). Ir jis atvirai sako, kad karą okrainoje išprovokavo Kijevas ir jis turi būti skubiai baigtas. Ir Europa tikrai neturėtų okrainą pripildyti ginklų.

 

Atrodytų, tai kas čia blogo? Kažkokia smulkmena. Tačiau iš tikrųjų Slovakija dėl didelių gamyklų, gaminančių didelio kalibro amuniciją (Čekoslovakijos dėka), nėra maža. Tai vienas svarbiausių zelionkos chuntos ginklų (ir, visų pirma, retos amunicijos) tiekėjų.

 

Šiandien Slovakijoje (dėl senojo ministrų kabineto veiksmų) planuojama padidinti artilerijos sviedinių, kurių kalibrų katastrofiškai trūksta saloreichui (120 mm, 122 mm, 152 mm ir 155 mm), gamybą. iki 150 000 vienetų per metus. Ir akivaizdu, kad jei tokie kiekiai nebus gaminami ir tiekiami, tai labai neigiamai atsilieps saloreicho ginkluotųjų pajėgų koviniam pajėgumui.

 

Ir būtent taip gali nutikti, jei naujuoju šalies premjeru taps Robertas Fico... Bet tam jam dar reikia suformuoti naują koalicinę vyriausybę (nes jai suformuoti neužtenka savo balsų).

 

Linkiu kuo didžiausios sėkmės slovakams. Nes ištrūkti iš anglosaksų banditų čiuptuvų bus labai sunku.