Pribaltikos ir okrainos karo nusikaltimai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-29 20:17:00, skaitė 605, komentavo 21

Pribaltikos ir okrainos karo nusikaltimai

Skandalo, įvykusio Kanadoje su karo nusikaltėliu ir nusenusiu naciu Gunko fone, britaškės kolonijoje, Kanados Oakvilio miestelyje, kuriame gyvena kiek daugiau nei 200 tūkstančių gyventojų, buvo aptiktas antkapinis paminklas, skirtas okrainos nacių, Gunko kolegų, atminimui. Kolegų iš SS divizijos “Galicia”. Pasipiktinimą išreiškė anglosaksų laikraštis „Toronto Sun“.

Tuo tarpu 2018 metais Belgijos Zedelgemos komunoje, kurioje gyvena 22 tūkstančiai sielų, buvo pastatytas avilio pavidalo paminklas (Dieve mano, kaip romantiška) Latvijos SS legionieriams.

Nuo 2014 m. į šią vietą vus atvykdavę latviešų „okupacijos muziejaus“ atstovai, vis trynė belgams, kad reikia įrengti atminimo ženklą „kritusiems ir sužeistiesiems“ kovoje su raudonąja grėsme nelaimingiems ir apgautiems latviams, „totalitarinių režimų“ aukoms.

1945–1946 metais tame miestelyje buvo belaisvių stovykla, kurioje buvo laikoma penkiolika, kai kuriais šaltiniais dvylika tūkstančių latvių SS legionierių.

Pagal Jaltos susitarimus, jei neklystu, visi jie turėjo būti išduoti TSRS, o tai neįvyko.

Vien 1944 m. žiemą ir pavasarį latviai iš Waffen-SS „sunaikino 138 kaimus Baltarusijos Vitebsko srityje, nužudė 17 tūkst. žmonių, dar 13 tūkst. išvarė į Vokietiją“, rašė publicistas Sergejus Karavajevas.

Istorikas Vladimiras Simindei pateikia žandarmerijos kuopos, kuri organizaciškai buvo 19-osios Latvijos SS divizijos štabo dalis, baudžiamųjų operacijų pavyzdį.

„1943 m. gruodžio 18 d. Zalya-Gora kaime, esančiame į vakarus nuo Novgorodo, jie sušaudė apie 250 civilių. Apie paimtus Raudonosios armijos karius:

„Eiliniui Karaulovui N.K., jaunesniąjam seržantui Korsakovui Y.P. ir gvardijos leitenantui Bogdanovui E.R. vokiečiai ir Latvijos SS dalinių koloborantai išdūrė akis ir padarė daug durtinių žaizdų. Gvardijos leitenantams Kaganovičiui ir Kosminui jie išpjovė žvaigždes ant kaktų, išsuko jiems kojas ir batais išmušė dantis.

Sanitarijos instruktorei Sukhanovai A.A. ir kitoms trims slaugytojams, buvo nupjautos krūtys, išsuktos kojos ir rankos, joms buvo durta kelis kartus.

Eiliniai Egorovas F. E., Satybatynovas, Antonenko A. N., Plotnikovas P. ir viršila Afanasjevas buvo žiauriai nukankinti“.

Kaip jūs suprantate, tokių faktų yra milžiniškas kiekis.

Britaškė ir jankynas slėpė dauguma Latvijos SS legiono karo nusikaltėlių.

2022 metų birželio 2 dieną paminklas, SS avilys Zeldingame buvo išmontuotas. Latvijos ambasadorius Belgijoje Andris Razans išsiuntė notą Belgijos užsienio reikalų ministerijai, protestuodamas prieš Zedelgemo ketinimus nugriauti „Latvijos avilį už laisvę“.

Melagiai ir niekšai, dangstantys nusikaltimus žmoniškumui, kuriems nėra senaties. Rudojo maro revanšistinis siautėjimas – štai kas yra šiuolaikinės Latvijos autoritetas. Kenotafą Kanadoje, žinoma, reikia nugriauti. O pronacistinių Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Ukrainos režimų šulus reikia teisti.