NATO UŽLEIDŽIA KARINES IR POLITINES POZICIJAS

Autorius: Tiesos keliu Šaltinis: https://www.youtube.com/post/U... 2023-09-29 15:29:00, skaitė 345, komentavo 1

NATO UŽLEIDŽIA KARINES IR POLITINES POZICIJAS

Prancūzijos atsitraukimas iš Afrikos šalių, taipogi ir JAV atsitraukimas iš Afganistano, yra ženklai, kad NATO užleidžia savo karines ir politines pozicijas, - teigia žurnalistė Silvija Kaufman (Sylvie Kaufmann) rugsėjo 28 d. prancūziškame laikraštyje "Le Monde" išėjusiame straipsnyje.

https://www.lemonde.fr/en/opinion/article/2023/09/28/between-the-retreating-west-and-the-assertive-south-the-time-for-rebalancing-has-come_6140471_23.html

Anot Kaufman, prancūzų pralaimėjimo Afrikoje nepalengvina ir jų mėginimas trauktis organizuotai (priešingai chaotiškam amerikiečių bėgimui iš Afganistano). Visa tai rodo Vakarų karinių intervencijų Pietų šalyse nesėkmę.

"Karių atitraukimo reikšmė nėra vien karinė. Ir diplomatiniame, ir politiniame fronte Vakarai šia sąvoka nuo Šaltojo karo laikų įvardijams Atlanto aljanso demokratijos, Japonija ir Australija) taipogi priversti nusileisti", - teigiama straipsnyje.

Kaufman manymu, padėtis Ukrainoje situaciją dar labiau užaštrino, o 2022 m. vasario mėn. sekę įvykiai sukėlė šoką Vakarų šalims. Tuo pačiu, anaiptol ne visos šalys remia Vakarus šioje situacijoje:

"Ukrainos statymas į pirmą planą iššaukė neigiamą daugelio šalių reakciją", - pripažįstama straipsnyje.