Šimonytė priminė, kad Ukraina šiuo metu gina visus, ne tik save

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonyte-... 2023-09-29 15:22:00, skaitė 400, komentavo 7

Šimonytė priminė, kad Ukraina šiuo metu gina visus, ne tik save

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Ukrainos graikų apeigų katalikų Bažnyčios vadovu, Kijevo ir Haličo arkivyskupu Sviatoslavu Ševčuku ir Lietuvos katalikų Bažnyčios vadovu, Vilniaus arkivyskupu metropolitu Gintaru Grušu.

I. Šimonytė padėkojo Ukrainos graikų apeigų katalikų Bažnyčios ir Lietuvos katalikų Bažnyčios vadovams už paramą ukrainiečiams, dalis kurių prieglobstį ir dvasinę užuovėją rado Lietuvoje.

„Rusijai užpuolus Ukrainą, tapome nežaboto žiaurumo ir kasdienių ukrainiečių kančių liudininkais. Tačiau karas atskleidė ir didžiulę atjautos, artimo meilės ir bendrystės galią. Kad padėtų Ukrainai apsiginti ir kuo šilčiau priimtų pabėgusius nuo karo, Lietuva – mūsų žmonės, verslai, Vyriausybė – nepaprastai susitelkė. Labai daug ukrainiečiams padėjo ir Lietuvos katalikų bei graikų apeigų katalikų Bažnyčios – ne tik teikdamos humanitarinę pagalbą, bet ir atliepdamos sielovados poreikius, kurie karą išgyvenantiems ukrainiečiams yra be galo svarbūs“, - pasakė premjerė.

Moteris atkreipė dėmesį, kad „lietuvių ir ukrainiečių tautas vienija ne vien sunki kova už laisvę, kurią Ukraina kovoja ir šiandien, gindama ne tik savo šalį, bet ir mus visus“.

Politikės teigimu „mūsų tautas vienija ir bendra istorija, kultūriniai ir dvasiniai saitai, kuriuos svarbu branginti ir puoselėti. Vienas tokių saitų – šventojo Juozapato asmenybė“.

„Džiaugiuosi, kad praėjus 400 metų po šventojo Juozapato kankiniškos mirties Lietuvos katalikai ir graikų apeigų katalikai ukrainiečiai kartu švenčia jo gyvenimą ir auką čia, Vilniuje“, - pridūrė I. Šimonytė.

Ji pažymėjo, jog „Lietuvos parama Ukrainos kovai už laisvę ir valstybingumą išliks nepajudinama“.

Susitikimo metu aptarti ir kiti paramos Ukrainai klausimai.

„Nė kiek neabejojame Ukrainos pergale. Lietuva ir toliau darys viską, ką galime, kad padėtume Ukrainai ją pasiekti kuo greičiau“, - atskleidė I. Šimonytė.