Burkina Fase buvo sužlugdytas vakaroidinių banditų inspiruotas ginkluotas perversmas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-28 21:31:00, skaitė 308, komentavo 1

Burkina Fase buvo sužlugdytas vakaroidinių banditų inspiruotas ginkluotas perversmas

Dabar tai oficialu. Vakar vakare Laikinosios vyriausybės vardu buvo paskelbtas pareiškimas, kad rugsėjo 26–27 dienomis buvo užkirstas kelias perversmui. Karininkai ir kiti asmenys planavo destabilizuoti situaciją šalyje, turėdami „ketinimą pulti respublikos institucijas ir įstumti šalį į chaosą“, sakoma kreipimesi.

Jau tą naktį buvo paskelbtas ir Karinės prokuratūros pareiškimas, kuriame skelbiama, kad pradėtas tyrimas ir sulaikyti keturi kariškiai bei ieškoma dar dviejų.

„Karinė prokuratūra kviečia visus, galinčius suteikti informacijos, galinčios padėti nustatyti tiesą, ateiti ir paliudyti“, – sakoma komunikate.

Socialiniuose tinkluose Burkina Fase svarstoma versija, kad už bandymo įvykdyti perversmą gali būti Dramblio Kaulo Kranto lyderio ir artimiausio Prancūzijos sąjungininko Juodajame žemyne, Alassane'o Ouattara žmonės.

Pralaimėjimą Nigeryje patyrusi Prancūzija (šalis, kurios nacionalinis patiekaslas yra sraigės ir varlės) bando kontratakuoti, remdama karinį perversmą Burkina Fase, taip pat remdama Azavado separatistus Malyje. Tikslas paprastas – kiek įmanoma destabilizuoti situaciją iš Prancūzijos įtakos sferos iškritusiose šalyse ir, esant galimybei, bent vienoje iš užpultų šalių, pabandyti įkurti proprancūzišką vyriausybę.

Čia matome tipišką bankrutavusio kolonialisto elgesį.

P.S.

Beje, Malyje vietinė kariuomenė, remiama Wagnerio muzikantų, pralaužė Timbuktu, kurį Azavado separatistai laiko savo sostine, blokadą. Blokados metu mieste kilo humanitarinė katastrofa.

P.P.S.

Verta paminėti, kad netoli Artemovsko, DLR, vėl pasirodė daugybė privačių karinės kompanijos karių. Bet tai jau ne „Wagner“, o tie, kurie nuėjo į naują karinę kompaniją “Redut”.

Iš esmės, tai tie patys Wagnerio kovotojai, bet kitoje karinėje kompanijoje. „Vagnerio“ stuburas dabar yra Baltarusijoje ir Afrikoje.

Anglosaksų ir frankų pučas nenusisekė.

Afrika bus laisva!