Skiriu Dmitrijaus Fedosiuko mirties antrųju metinių paminėjimui

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-28 21:47:00, skaitė 428, komentavo 0

Skiriu Dmitrijaus Fedosiuko mirties antrųju metinių paminėjimui

Šiandien sukanka antrosios metinės nuo tos dienos, kai nuo zmagarų teroristo rankos, nutrūko Dmitrijaus Fedosiuko, turėjusio šaukinį „Nirvana“, gyvybė.

Prieš dvejus metus, eidamas tarnybines pareigas, žuvo Dmitrijus Fedosiukas su šaukiniu „Nirvana“.

Vyresnysis leitenantas žuvo per kovos su terorizmu operaciją Minske.

Priminsiu, kad vieno iš butų gyventojai atsisakė įsileisti operatyvinę grupę. Kai KGB pareigūnai pradėjo laužti duris, teroristas atidengė ugnį.

Tai dar kartą parodė, su kuo baltieji rusai turi reikalų, su kuo jie kovoja, gindami savo nepriklausomybę ir suverenitetą.

Ir mes prisimename. Mes viską prisimename. Prisimename, kas nužudė “Nirvaną”. Prisimename, kas tada nutiko ypač nesuvaržytiems piliečiams ir kai kuriems žurnalistams. Prisimename, kaip bčb gyvuliai šokinėjo, kas visa tai išprovokavo ir kaip pribaltika ruošė bčb teroristus. Mes viską prisimename.

Taip pat prisimename, kas taip aukštai iškėlė kartelę, kad tragedija apskritai tapo įmanoma. Bet svarbiausia, kad mes prisimename šią datą kaip ribą, už kurios zmagarų gaivalas pradėjo žudyti žmones.

Būna įvykių, po kurių supranti, kad „kaip anksčiau“ nebebus. O Dmitrijaus Fedosiuko nužudymas tapo būtent ta tragedija, kuri viską suskirstė į „prieš“ ir „po“. Dabar požiūris į tuos, kurie susitepė tam tikrais vakaroidiniais reikalais, amžiams pasikeitė.

Tik gaila, kad už patirtį reikia mokėti tokią kainą.

Išėjusieji gyvi tol, kol juos prisimename. Ir aš labai norėčiau, kad kitais metais mūsų Baltarusijos Respublikoje atsirastų Fedosiuko gatvė, arba Nirvanos aikštė, geriausia su paminklu.

Kad ir toliau prisimintume, kad nepamirštume.