Nausėda kartveliečių lyderei išaiškino, ką jos vadovaujama valstybė privalo padaryti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-k... 2023-09-28 14:56:00, skaitė 382, komentavo 6

Nausėda kartveliečių lyderei išaiškino, ką jos vadovaujama valstybė privalo padaryti

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda, iki šiol neatsimenantis, ar išstojo iš TSRS komunistų partijos, ar neišstojo, susitiko su į Lietuvą atvykusia Sakartvelo (buvusi Gruzija – ekspertai.eu past.) prezidente Salome Zurabišvili. Šalių vadovai aptarė Sakartvelo eurointegracijos perspektyvą, progresą vykdant reformas ir Europos Komisijos (EK) rekomendacijas, saugumo situaciją regione.

Susitikime Valstybės lyderis pabrėžė, kad Lietuva išlieka nuoseklia Sakartvelo europinės integracijos rėmėja.

G. Nausėda karvelietei (buvusiai gruzinei – ekspertai.eu past.), kad Sakartvelui siekiant gauti ES šalies kandidatės statusą būtina demonstruoti progresą vykdant reformas ir įgyvendinant EK rekomendacijas, ypač tokiais klausimais kaip visuomenės politinė depoliarizacija, teismų reformos, deoligarchizacija ir žiniasklaidos laisvė.

Pasak Lietuvos vadovo, „svarbus ir bendras Sakartvelo geopolitinio kurso sinchronizavimas su ES užsienio politikos prioritetais bei ES sankcijų politikos agresorei Rusijai nuoseklus palaikymas“.

„Sakartvelo visuomenė palaiko šalies europinę ateitį. Tikiuosi, kad jūsų šalį lydės provakarietiški geopolitiniai sprendimai ir pasiryžimas siekti europinės ir euroatlantinės integracijos. Sakartvelo ateitis dabar priklauso nuo gebėjimo susitelkti vykdant reformas ir puoselėti europietiškas vertybes: demokratijos, žmogaus teisių ir teisinės valstybės principų laikymosi“, - pasakė G. Nausėda.

Mūsų šalies lyderis akcentavo, kad Lietuva pasisako už Sakartvelo eurointegracijos procesą kartu su Ukraina ir Moldova, ir ragino Sakartvelą neprarasti istorinės progos gauti ES šalies kandidatės statusą.

Ką G. Nausėdai pasakė kartvelietė, Prezidentūra neskelbia.