Skandalų skandalas – prekyba su pavojingiausiu Lietuvos priešu Kinija ženkliai išaugo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/skandalu-... 2023-09-20 21:27:00, skaitė 372, komentavo 3

Skandalų skandalas – prekyba su pavojingiausiu Lietuvos priešu Kinija ženkliai išaugo

Vienas garsiausių Lietuvos, Baltijos šalių ir visos Rytų Europos analizių analitikų Marius Laurinavičius.

Kinija nacionalinė yra grėsmė Lietuvai. Tą dar 2019 m. yra nustatęs Valstybės saugumo departamentas (VSD).

Tačiau prieš dvejus metus Lietuvos pradėtas ekonominis karas prieš Kinija gerokai nuslobo.

„Beveik dvejus metus besitęsiantis prekybos karas su Kinija, panašu, šiek tiek atlėgo – pirmąjį šių metų pusmetį lietuviškų prekių eksportas, lyginant su 2022-aisiais, išaugo 4 kartus“, - skelbiama valstybinio transliuotojo analitinėje analizėje „Eksportas į Kiniją – keturis kartus didesnis nei prieš metus, tačiau Laurinavičius atkerta – nėra ko džiaugtis prekyba su priešu“.

Garsus analizių analitikas Marius Laurinavičius išaiškino, jog „padidėjusį eksportą lemia tai, kad Kinija suprato pralaimėjusi šį ekonominį karą“.

Pasak analitiko, „neoficialūs draudimai Lietuvai silpnėja, nors ir nėra iki galo atšaukti“, „o verslas vis bando rasti kelių į Kiniją“.

„Aš tai iš esmės vertinu kaip neigiamą, o ne teigiamą ženklą. <...> Prekyba su priešu yra grėsmė. O Kinija yra visų Vakarų priešas – ir labai pavojingas. Net pavojingesnis priešas nei Rusija. Per šį karą, kurį buvo paskelbusi Lietuvai, Kinija pati įrodė, koks priešas ji yra Lietuvai. Džiaugtis tuo, kad kažkiek didėja eksportas į Kiniją, aš nematau jokio pagrindo“, – perspėjo M. Laurinavičius.

P. S.

Susiję:

VSD dar kartą patvirtino – Kinija yra grėsmė Lietuvos nacionaliniam saugumui