Nausėda siekia, kad vardan Lietuvos saugumo, kuo labiau būtų integruojamasi su kaimynine Polska

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-s... 2023-09-15 14:24:00, skaitė 347, komentavo 5

Nausėda siekia, kad vardan Lietuvos saugumo, kuo labiau būtų integruojamasi su kaimynine Polska

Gerovės valstybės kūrėjas, iki šiol neatsimenantis ar išstojo iš TSRS komunistų partijos, ar neišstojo, Gitanas Nausėda Krynica saugumo ir ekonomikos forume pasveikino ekspertų diskusijos „Lenkija ir Polska – tvirtovė prieš tironiją iš Rytų. Paveldas, bendradarbiavimas, ateitis“ dalyvius.

Valstybės lyderis pabrėžė, kad pastaraisiais metais Lietuva ir Polska demonstruoja išskirtinį susitelkimą ir vienybę, taip pat gebėjimą žvelgti viena kryptimi.

„Jei bendroje mūsų istorijoje galima išskirti vieną pasikartojantį elementą, šalia nenumalšinamo laisvės troškimo, tai neabejotinai būtų nuolatinė grėsmė iš Rytų. Kartu esame gavę labai skaudžių pamokų, kurios mus sustiprino ir visam laikui paskiepijo nuo pavojingų iliuzijų. Todėl dedame pastangas kurti saugią bei nuspėjamą kaimynystę, kurioje visi galėtų netrukdomi kurti savo gerovę“, - atskleidė G. Nausėda.

Pasak vyriškio, Lietuva siekia remtis bendru slaptojo kankinimų kalėjimo Lietuvoje įkūrėjo, prezidento Valdo Adamkaus ir Polska prezidento Lech Kaczyński palikimu, plėtojant draugiškus dvišalius santykius su Poland.