Rengiamasi trejų metų sukakties paminėjimui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/pabrades-... 2023-09-10 16:05:00, skaitė 327, komentavo 0

Rengiamasi trejų metų sukakties paminėjimui

Spalio 1 d. sukaks lygiai treji metai, kai Vilniaus universitete (VU) 2020 m. lankėsi Baltarusijos prezidentė Svetlana Tichanovskaja.

Tąkart VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas viešniai įteikė simbolinę deklaraciją, išreiškiančią palaikymą Baltarusijos studentams, nukentėjusiems nuo jų šalies režimo represijų.

„Labai džiaugiuosi galėdamas pasveikinti Baltarusijos politinę lyderę Svetlaną Tichanovskają. Mano kolegos istorikai iš Baltarusijos, kuriems jau teko patirti režimo pasekmes, kurie buvo ar vis dar yra sulaikyti, Svetlaną laiko savo tautos atstove, Baltarusijos valstybingumo tradicijos tolesnės veiklos patikėtine. Todėl labai svarbu, kad Svetlana parėmė mūsų idėją steigti LDK stipendiją baltarusių studentams ir aš šiandien pasirašysiu deklaraciją, simbolizuojančią paramą Svetlanai ir visai baltarusių tautai“, - prieš trejus metus kalbėjo R. Petrauskas.

S. Tichanovskaja išreiškė padėką už paramą ir palaikymą.

Šaltinių duomenimis, VU iš anksto rengiasi trejų metų sukakties paminėjimui, tikimasi, kad prezidentė S. Tichanovskaja vėl galės dalyvauti renginyje.