Vaidas Žemaitis. Sulaikyti ieškomi tėvai ir jų vaikai, bandę pasprukti į Baltarusiją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaid... 2023-08-02 02:44:00, skaitė 542, komentavo 32

Vaidas Žemaitis. Sulaikyti ieškomi tėvai ir jų vaikai, bandę pasprukti į Baltarusiją

Spaudos konferencijoje detales apie ikiteisminį tyrimą pristatė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys, Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės vadas Darius Škarnulis.

Antradienio vakarą surengtoje spaudos konferencijoje buvo atskleistos detalės, kaip ir kur buvo surasti tėvai bei trys jų vaikai, kuriuos iš globos namų savavališkai išsivedė tėvai Inga ir Mindaugas Vilčinskai. Sulaikymas įvyko prie sienos su Baltarusija. Išaiškėjo, kad jiems pasprukti iš Lietuvos padėjo ir trečias asmuo. Visi trys suaugę asmenys sulaikyti 48 valandoms. Vaikais jau rūpinasi vaiko teisių specialistai, teigė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

Pasienyje automobilio „Ford Focus“ patikra sukėlė įtarimų. Vairuotojas pasieniečiams pateikė vokiškus dokumentus, kalbėjo vokiškai, o netrukus automobilio vairuotojas paspaudė greičio pedalą ir bandė sprukti. Po gaudynių bėglys buvo pričiuptas, tuomet ir paaiškėjo, kad suklastotus dokumentus pateikęs vyras yra Mindaugas Vilčinskas.

Kas laukia tėvų ir vaikų? Kaip tėvams reikėtų elgtis toliau (perduokite tėvams ir jų gynėjams).

https://rumble.com/v33vocn-rasti-iekomi-tvai-ir-vaikai.html