Afrikiečiams perkaito galvos: mosikuodami Rusijos vėliavomis iš savo šalies vijo lauk prancūzus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/afri... 2023-07-31 16:09:00, skaitė 333, komentavo 3

Afrikiečiams perkaito galvos: mosikuodami Rusijos vėliavomis iš savo šalies vijo lauk prancūzus

Sekmadienį Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos (ECOWAS) lyderiai renkasi Nigerijos sostinėje Abudžoje aptarti situaciją kaimyninėje valstybėje.

Kaip anksčiau skelbta, perversmininkus palaikantys protestuotojai bandė patekti į Prancūzijos ambasadą, nuplėšė jos iškabą, o vietoje jos pakabino Rusijos ir Nigerio vėliavas. Jie taip pat skandavo „tegyvuoja Rusija“, „tegyvuoja V. Putinas“ ir „šalin Prancūziją“.

Sekmadienį tūkstančiai žmonių Nigeryje dalyvavo proteste prieš Prancūziją ir Vakarų Afrikos šalių ekonominę bendriją (ECOWAS), apie tai pranešė vietos leidinys „Air Info“.

Minios susirinko į eitynes ​​palaikyti Nacionalinę Tėvynės gynimo tarybą prie Prancūzijos ambasados ​​Nigeryje. Nešini Rusijos vėliavomis, protestuotojai skandavo šūkius prieš demokratinę Prancūziją ir skandavo “Rusija, Rusija”…

Prezidento gvardijos kovotojai anksčiau paskelbė apie Mohamedo Bazumo pašalinimą iš Nigerio prezidento posto. Trečiadienį jie užgrobė jo rūmus ir rezidenciją bei paskelbė apie sienų uždarymą šalyje. Bazumo biuras tvirtino, kad kariuomenė nepalaikė sukilėlių, tačiau vėliau ginkluotųjų pajėgų vadovybė išreiškė solidarumą su jais.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sekmadienį pareiškė, kad jo šalis nedelsdama reaguos, jeigu Nigeryje kas nors bandys pulti Prancūzijos piliečius, kariuomenę ar diplomatus, o Paryžius taip pat netoleruos kėsinimosi į Prancūzijos interesus. Prezidento spaudos tarnyba taip pat teigė, kad Paryžius remia visas regionines pastangas atstatyti konstitucinę santvarką ir grąžinti į postą prezidentą Mohamedą Bazoumą, kurį kariuomenė sulaikė prieš keturias dienas.

SN inf.