Oligarcho Karbauskio šešėlinio krašto apsaugos ministro pasipiktinimas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/olig... 2023-07-27 23:19:00, skaitė 383, komentavo 6

Oligarcho Karbauskio šešėlinio krašto apsaugos ministro pasipiktinimas

Oligarcho Ramūno Karbauskio valdoma Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga reiškia pasipiktinimą dėl valdančiųjų politinio negebėjimo arba nenoro reaguoti į Lietuvai keliamas karines grėsmes, neužtikrinant nacionalinio saugumo šalyje.

„Valstybė visada privalo adekvačiai reaguoti į bet kokio pobūdžio grasinimus ir grėsmes. Savalaikis, tinkamai ir profesionaliai paruoštas atgrasymas yra saugios valstybės pagrindas.

Šiuo metu mums grasina daugiau nei 5000 Baltarusijoje dislokuotų profesionalių karinės grupės „Wagner“ teroristų, turinčių karo nusikaltimų vykdymo patirties. Bet mūsų valdantieji vis dar mėgaujasi NATO viršūnių susitikimo vaisiais ir saldžiai miega“, – teigia Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas, „valstietis“ Dainius Gaižauskas.

„Priminsiu, kad Seimas privačią Rusijos karinę bendrovę „Wagner“ pripažino teroristine organizacija, sėjančia mirtį visame pasaulyje, o net ir vieno teroristo keliama grėsmė turi būti nedelsiant užkardyta ir neutralizuota.

Sunku pasakyti, kiek toks aplaidumas ir abejingumas mūsų nacionaliniam saugumui gali kainuoti. Ko siekia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, ranka modamas į karinius grasinimus Lietuvai? Neduokdie, kita pusė imtųsi provokacijų pasienyje ir žūtų mūsų pareigūnai. Nejaugi valdantieji savo veiksmais leis pakartoti Medininkų tragediją?“ – klausė D. Gaižauskas.

Kaip partija laikomės griežto nusistatymo, kad kiekvieno pareigūno potenciali žūtis yra per didelė kaina Lietuvai, todėl raginame valdančiuosius nedelsiant stiprinti šalies sienų apsaugą, taip pat kviečiame Respublikos prezidentą, kaip vyriausiąjį ginkluotųjų pajėgų vadą, imtis lyderystės Lietuvos saugumui užtikrinti.

Taip pat, partijos vardu norime paraginti valstybės lyderius pradėti plataus masto bendradarbiavimą su kaimynėmis Latvija ir Lenkija, kuri į „Wagner“ grupės grasinimus žiūri rimtai ir jau ėmėsi veiksmų savo saugumui užtikrinti“, – dėstė LVŽS šešėlinis krašto apsaugos ministras Dainius Gaižauskas.

SN inf.