Ž. Pavilionis išvyko į Moldovą demokratijos diegimo klausimais

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/z-pa... 2023-07-25 21:59:00, skaitė 347, komentavo 6

Ž. Pavilionis išvyko į Moldovą demokratijos diegimo klausimais

Liepos 24–26 dienomis Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis kartu su Ekonomikos komiteto pirmininku Kaziu Starkevičiumi su darbo vizitu lankosi Kišiniove (Moldova).

Vizito metu Moldovos Parlamente bus aptarti Europos Sąjungos (ES) integracijos klausimai, Moldovos pasirengimas stojimo į ES deryboms, vykdomos reformos ir saugumo padėtis regione.

Užsienio reikalų komiteto vadovas taip pat dalyvaus susitikimuose su Moldovos Prezidentūros, Vyriausybės, nevyriausybinių organizacijų ir žiniasklaidos atstovais.

Ž. Pavilionis: ,,Mes labai tikimės, kad šių metų spalio mėnesį  Europos Komisija rekomenduos pradėti derybas su Moldova, o šiam sprendimui pritars visos ES šalys iki metų pabaigos – turėsime padėti Moldovai tiek namie, tiek visur, kur šie sprendimai bus priimti.

Esame šį etapą praėję prieš kelis dešimtmečius, todėl žinome, kad kliūčių šiame ir tolesniame derybų kelyje bus dar ne viena, todėl norime iš anksto numatyti, kokiose srityse mes, Lietuvos parlamentarai, galėtume papildomai padėti – tiek sutelkiant paramą Vakaruose, tiek išaiškinant ir paruošiant sprendimus pačioje šalyje, taip pat ir žemės ūkyje, kur pradžioje opozicija būna didžiausia, o vėliau – didžiausia parama. Apie tai galės atskirai papasakoti ir viską patyręs Kazys Starkevičius.“

LRS inf.