40% amerikiečių vaikų mano, kad dešrainiai yra augalai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/40-a... 2023-07-23 14:05:00, skaitė 426, komentavo 14

40% amerikiečių vaikų mano, kad dešrainiai yra augalai

JAV atliktas tyrimas parodė, kad didelė dalis 4–7 metų vaikų mano, kad dešrainiai, mėsainiai ir šoninė yra augalinės kilmės.

Publikacija buvo paskelbta žurnale – Journal of Environmental Psychology.  Psishologų komanda paprašė vaikų suskirstyti į kategorijas įvairius maisto produktus, įskaitant sūrį, gruzdintas bulvytes, šoninę, spragėsius, krevetes, migdolus ir kiaušinius. Atsakymai sukėlė daug netikėtumų, įskaitant tai, kad 47 procentai iš 176 dalyvių manė, kad gruzdintos bulvytės yra iš gyvūnų.

Sūris dažnai buvo klaidingai identifikuojamas kaip augalinis. 41 procentas manė, kad šoninė yra iš augalų, o 40 procentų teigė tą patį apie dešrainius. Netgi vištienos kepsneliai, kurių pavadinime yra žodis vištiena, 38% atvejų buvo klaidingai identifikuojami kaip kilę iš augalų.

Vertindama vaikų žinias apie maisto kilmę, komanda apžiūrėjo, kokius gyvūnus ir augalus, vaikų manymu, galima valgyti ir kurių negalima valgyti. Atrodo, kad yra daug painiavos dėl to, kas yra valgoma ir nevalgoma, nes dauguma mano, kad karvės (77 proc.), kiaulės (73 proc.) ir vištiena (65 proc.) yra nevalgomos.

SN inf.