“Vanguardia”: Europos Vadovų Tarybos vadovas nusprendė nekviesti Zelenskio į ES ir CELAC viršūnių susitikimą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vang... 2023-07-17 19:22:00, skaitė 329, komentavo 8

“Vanguardia”: Europos Vadovų Tarybos vadovas nusprendė nekviesti Zelenskio į ES ir CELAC viršūnių susitikimą

Europos Vadovų Tarybos vadovas Charlesas Michelis nusprendė nekviesti Volodymyro Zelenskio į ES ir Lotynų Amerikos ir Karibų jūros valstybių bendrijos viršūnių susitikimą, pranešė Ispanijos laikraštis „Vanguardia“ .

„Nors Vladimiras Zelenskis prašė bet kokiu būdu dalyvauti viršūnių susitikime, viršūnių susitikimo šeimininkas, Europos Vadovų Tarybos vadovas Charlesas Michelis priėjo prie išvados, kad geriau jo nekviesti“, rašoma publikacijoje. Kaip pažymi laikraštis, cituodamas neįvardytus Europos diplomatus, Ukraina užims „žymią vietą“ lyderių diskusijose, pavyzdžiui, aptariant aprūpinimo maistu klausimą.

 

„Viršūnių susitikimas bus proga pasiklausyti mūsų partnerių – Lotynų Amerikos ir Karibų jūros šalių – apie tai, kaip užbaigti konfliktą“, – leidinys cituoja neįvardytus pareigūnus.

Trečiasis viršūnių susitikimas vyks liepos 17-18 dienomis Briuselyje .

Temos apima taiką ir stabilumą pasaulyje, prekybą ir investicijas, ekonomikos atsigavimą, pastangas kovoti su klimato kaita, mokslinius tyrimus ir inovacijas bei saugumą.

Tikimasi, kad dalyvaus ES valstybių ir vyriausybių vadovai bei CELAC, bendrai pirmininkaus Europos Vadovų Tarybos vadovas Charlesas Michelis ir Sent Vincento ir Grenadinų ministras pirmininkas Ralphas Gonçalvesas. Taip pat skelbiamos Europos Komisijos vadovės Ursulos von der Leyen ir ES vyriausiojo įgaliotinio užsienio politikai ir saugumui Josep Borrell kalbos.

SN inf.