Ukrainoje rusų minų laukai atskleidė Vakarų karinės technikos pažeidžiamumą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ukra... 2023-07-17 01:41:00, skaitė 486, komentavo 8

Ukrainoje rusų minų laukai atskleidė Vakarų karinės technikos pažeidžiamumą

Sunkumai, su kuriais susidūrė Ukrainos kariškiai, bandydami įveikti minų laukus per puolimą prieš Rusijos pozicijas, parodė Vakarų tiekiamų kovinių mašinų pažeidžiamumą. Toks įvertinimas pateikiamas The Washington Post straipsnyje.

Kaip pažymima straipsnyje, „Ukrainos sunkumai dėl minų laukų atskleidė šarvuotų transporterių ir tankų, ypač neseniai gautų amerikiečių pėstininkų kovos mašinų „Bradley“ ir vokiečių tankų „Leopard“, pažeidžiamumą“. Leidinys primena, kad ši technika turėjo „suvaidinti pagrindinį vaidmenį“ Ukrainos kontrpuolime. Straipsnyje rašoma, kad šios transporto priemonės „nusipelnė karių pagyrų, nes net ir susprogdintos minomis, dauguma jose esančių žmonių išgyvena tik su nedideliais sužalojimais, negali prasibrauti pro Rusijos gynybą“.

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų  vadas Valerijus Zalužnis interviu „The Washington Post“ anksčiau pabrėžė, kad Kijevui reikia nuotolinės išminavimo įrangos.

Straipsnyje yra komentaras iš Ukrainos pareigūnų šaltinio. Pasak jo, Kijevas gavo mažiau nei 15% išminavimo įrenginių, kurių Ukrainos pusė prašė iš Vakarų prieš kontrpuolimą, įskaitant amerikietiškas M58 MICLIC sistemas. Jis atkreipė dėmesį, kad dalis šios įrangos atkeliavo tik praėjusią savaitę.

SN inf.