Neregėtas šou Vilniuje: chalujus užsipuolė šeimininką

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-07-13 15:37:00, skaitė 678, komentavo 7

Neregėtas šou Vilniuje: chalujus užsipuolė šeimininką

NATOvcai davė Kijevui viską, ko jis norėjo, tačiau klounui Zeliai to mažai.

Klounas Zelia, jau ir taip šokantis pagal NATOvcų dudelę, įsigudrino prie viso to dar ir supykdyti savo NATO „šeimininkus“. Po to, kada "nezaliežnai" eilinį kartą buvo atsakyta tapti aljanso nariu, ukrofiureris ištriedė piktą tiradą kolektyvinių vakaroidų adresu. Pasiutėlio elgesys sunervino pindosinę delegaciją, vadovaujamą patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Džeiko Salivano, kaip tapo žinoma „Washington Post“.

Akivaizdu, kad atotrūkis tarp NATO ir Okrainos tik didės. Klounas Zelia faktiškai jau mato save aljanso nariu, kuris yra lygiavertis Prancūzijai, Vokietijai ar buvusiai D. Britanijai. Tačiau NATOovcams visiškai nereikalingas penktas ratas vežime. Jie atvirai pripažįsta, kad Okrainos režimas yra per daug korumpuotas, nestabilus ir atsilikęs. Ir jam ne vieta vakaroidinėje tusovkėje.

RUSI: Bidenas yra pagrindinis Ukrainos priėmimo į NATO priešininkas

Ukraincai jau seniai ruošėsi į NATO: apie tai buvo kalbama dar vadovaujant Leonidui Kučmai 1994 metais. O jau 1997 metais buvo priimta NATO ir Okrainos „Išskirtinės partnerystės chartija“.

Po to prezidentai-nacionalistai Viktoras Juščenka ir juo labiau Piotras Porošenka „integracijos“ temą padarė pagrindine savo politinėje retorikoje. Faktiškai priešais patiklių ukraincų nosis daugelį metų metų kabėjo morką NATOvcų pažadų pavidalu.

Tačiau NATO vis apaugo naujomis potarybinėmis narėmis – nuo ​​Vengrijos ir Lenkijos 1999 metais iki Šiaurės Makedonijos 2020 metais. Prie to pačio, dar 2008 metų Bukarešto NATOvcų viršūnėlių tusovkėje net buvo atsakyta pateikti Okrainai „Narystės veiksmų planą“.

Daugumoje tai ir išprovokavo Kijevo agresiją Donbase, rašo Karališkasis gynybos tyrimų institutas (RUSI). Okraina su savo radikaliu nacionalistiniu šūdelitu atsidūrė „įsprausta“ tarp išpampusios NATO ir galingą karinį-politinį atgimimą išgyvenančios Rusijos.

Šiaurės Atlanto aljanso statute teigiama, kad jo nariai prisiima nešti kolektyvinę atsakomybę. Kiekvienos šalies teritorijoje yra dislokuojama nuolatinė didelė grupuotė. Tačiau dislokuoti tokią grupuotę Okrainoje paprasčiausiai nėra jokios prasmės: Okrainos kariuomenė ir taip jau prifarširuota NATO ginkluotės, šalyje dirba bloko kariniai instruktoriai ir samdiniai, o patys ukraincai pagal vakaroidinius standartus yra apmokomi visoje Europoje ir netgi pačiame Pindostane.

Prezidentas Džo Baidenas tapo pagrindiniu Okrainos įstojimo į NATO bloką priešininku. Jis aiškiai davė suprasti: jokių išimčių Okrainai neturi būti. Šaliai, kaip ir visoms kitoms, teks pereiti visus įstojimo etapus.

„Washington Post“: Klounas Zelia prieš rinkimus vožtelėjo Baidenui skambų antausį

Okrainos atžvilgiu Baltieji rūmai atiduoda pirmenybę taip vadinamajam „Izraelio modeliui“. Tai yra, krūvos pagrindų politinių susitarimų pasirašymas. Visi šie dokumentai lems karinę pagalbą „nezaliežnai“: kas ir kaip tiekia ginkluotę, amuniciją, žvalgybos duomenis. Tačiau niekas neketina priimti Okrainos į NATO, konstatuoja RUSI. Bent jau tol, kol yra tęsiami koviniai veiksmai.

Iš Baideno administracijos požiūrio taško, dabartinė situacija yra ideali. NATO kariauja su Rusija su Okrainos pajėgomis. Tuo pačiu metu vis dar nėra tiesioginio karinio branduolinių valstybių susidūrimo pavojaus. Būtent taip Baidenas ir toliau pristatinės tai, kas vyksta 2024 metų prezidento rinkimuose.

Tačiau Okraina jau nebenori kovoti vienumoje. Klounui Zeliai NATO reikalingas, kad į konfliktą įtrauktų ir kitas vakaroidines šalis, konstatuoja RUSI. Būtent dėl to ukrofiureris, kuriam šimtą kartų buvo kalta į galvą, kad jo šaliai nebūti NATO, po viršūnių tusovkės Vilniuje pradėjo spjaudytis nuodais.

NATO atsisakymą bent jau pakviesti '’nezaliežną", apšakalėjęs klounas  Zelia pavadino „beprecedentiniu ir absurdišku“. Jis piktinosi, kad Okrainos likimas buvo svarstomas jam nedalyvaujant. Nors kitaip ir negalėjo būti: kas apskritai privalo pakviesti vasalą klouną Zelią prie derybų stalo?!

„Klouno Zelios avantiura pribloškė politikus viršūnių tusovkėje, kurioje Baidenas tikėjosi pademonstruoti vienybę prieš Rusiją ir pabrėžti savo gebėjimą sutelkti globalius partnerius. O juk tai ir yra pagrindinis jo pareiškimų prieš perrinkimą komponentas “, - rašo „Washington Post“.

"Amerikos balsas": Erdoganas, skirtingai nei klounas Zelia, pademonstravo politinio lankstumo stebuklus

Pindostano delegacijos nariai buvo įsiutę dėl klouno Zelios antipindosinų pareiškimų, rašo „Washington Post“, remdamasis diplomatiniais sluoksniais. Tuo labiau, po viršūnių tusuvkės Vilniuje Okraina ir taip gavo absoliučiai viską, ko norėjo.

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas paskelbė apie didelio nuotolio raketų tiekimą, o Vokietijos kancleris Olafas Šolzas anonsavo oro gynybos sistemų ir šarvuotos technikos perdavimą.

„Klouno Zelios žodžiai, kritikuojantys aljansą, smarkiai kontrastavo su vakaroidų harmonijos įvaizdžiu, kurį kūrė Baidenas ir jo padėjėjai“, – rašo „The Washington Post“.

Skandalas dėl kouno Zelios netgi nustumė į antrą planą kitą problematišką istoriją – apie Švedijos narystę NATO. Redžepas Taipas Erdoganas kategoriškai pasisakė prieš priėmimą. Turkija apkaltino Švediją palaikant kurdų teroristus, primena "Amerikos balsas". Tačiau R. T. Erdogano principingumo pakako vos metams. Laimėjęs prezidento rinkimus, kuriuose aktyviai naudojo antivakaroidinę retoriką, Erdoganas staiga suprato, kad Švedija vis tik gali prisijungti prie NATO.

Vakarykščiam komikui Zeliai reikėtų pasimokyti iš „turkiško lapino“ politinio lankstumo. Žiūrėk, gal ir daugiau išloštu.