Pindostanui neužteks ginkluotės konflikto su Rusija ar Kinija atveju

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-07-07 00:50:00, skaitė 629, komentavo 31

Pindostanui neužteks ginkluotės konflikto su Rusija ar Kinija atveju

 Wall Street Journal (WSJ):  Didelio tikslumo ginklų Pindostanui užteks tik keli oms dienoms ar valandoms konflikte su Rusija ar Kinija.

Pindostanui, kilus tiesioginiam konfliktui su Rusija arba Kinija, didelio tikslumo ginkluotės atsargų gali užtekti tik kelioms valandoms ar dienoms, rašo „Wall Street Journal“.

„Jeigu Pindostanas susidurtų tiesiogiai su Rusija ar Kinija, didelio tikslumo ginkluotės atsargos galėtų išeikvoti per kelias valandas ar dienas“, – rašoma šiame leidinyje, nepateikiant šių paskaičiavimų detalių.

Kaip tvirtinama straipsnyje, „netrukus po to baigsis (pindosams) ir kitos gyvybiškai svarbios atsargos“.

Anksčiau NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas interviu Bloomberg teigė, kad aljanso šalys turi didinti amunicijos gamybą, nes jų atsargos išseko.

Pindostano armijos ministrė Kristina Vormut balandžio mėnesį pareiškė, kad konfliktas Okrainoje parodė, kad pindosiniai skaičiavimai apie amunicijos panaudojimą ginkluotuose konfliktuose buvo pamažinti. Ji pažymėjo, kad Pindostanas glaudžiai bendradarbiauja su savo partneriais ir gynybos pramonės įmonėmis, siekdamos padidinti amunicijos gamybą, kad „ne tik turėtų galimybę ir toliau padėti chocholams, bet ir papildyti savas atsargas“. Pasak jos, Pindostano armija ketina investuoti 1,5 milijardo dolerių į pramoninę bazę, kad padidinti amunicijos gamybą, ir jau yra sudariusi sutartis su daugeliu gamintojų, įskaitant „Lockheed Martin“ ir „Raytheon“.