Magiškosios paparčio galios

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/gyvenimas/str... 2023-06-23 22:17:00, skaitė 493, komentavo 2

Magiškosios paparčio galios

Šį paslaptingą ir stebuklingą augalą gaubia daugybė legendų. 

Šiuo metu žinoma daugiau kaip 2 000 paparčių rūšių. Šis augalas gali atrodyti kaip samana, žolė ar krūmas - viskas priklauso nuo rūšies. Papartis laikomas laukiniu augalu, kuris mėgsta slėptis tamsiose ir drėgnose vietose. Tačiau kai kurios rūšys, jei tinkamai prižiūrimos, gana gerai jaučiasi ir namuose.

Magiškos ir gydomosios paparčio savybės buvo žinomos jau mūsų protėviams. Buvo tikima, kad ypatingos augalo galios veikia ištisus metus, bet didžiausią poveikį pasiekia vasarą (Rasų/Joninių naktį). Tuo metu buvo renkama žolė, iš šaknų gaminami amuletai ir talismanai. Jie ištikimai tarnavo savo šeimininkams visus kitus metus, bet vėliau išsekdavo. Todėl buvo įprasta senas šakas ar šaknis sudeginti ir rinkti naujas.

Astrologiškai papartis siejamas su Jupiteriu. Ši planeta turi ypač didelę įtaką finansiniams reikalams. Ji taip pat padeda kurti karjerą, pasirinkti profesiją, užtikrintai žengti per gyvenimą, rodo teisingą kelią. Papartis suteikia Jupiteriui panašių savybių.

Papartis yra puikus pinigų amuletas. Laikykite paparčio lapą arba nedidelę jo stiebo dalį piniginėje, kad pritrauktumėte turtus. Siekiant visų šeimos narių finansinės gerovės, prie lango reikėtų pastatyti vazonėlį su naminiu paparčiu.

Papartis pasižymi labai švelnia "apgaubiančia" energija. Tai malonus ir švelnus augalas, palankiai veikiantis žmones. Jis labai palaiko ir padeda. Papartis padeda pašalinti užsistovėjusią ir blogą energiją. Jis taip pat išstumia visas neigiamas emocijas, įkyrias mintis ir vaizdinius. Šis augalas daro didelę įtaką nervų sistemai ir psichikai, saugo nuo sunkių ligų ir stiprina imuninę sistemą.

Mūsų portėviai tikėjo, kad į namus parsinešus paparčio šakų ar lapų, galima išvyti įvairias ligas, net ir lėtines. Žolininkai augalą naudojo kaip skausmą malšinančią priemonę. Tikėta, kad iš jo lapų pagaminta pasta gydo stiprų dantų skausmą, gydo įpjovimus ir žaizdas, o augalo sultimis kadaise buvo gydomos akių ligos.

Taip pat sakoma, kad papartis gali apsaugoti mus nuo blogio, piktųjų dvasių ir priešų kėslų. Papartis padeda išspręsti svarbius reikalus, kad žmogus gautų geriausią rezultatą.

Stebuklingas augalas taip pat turi teigiamą poveikį charakteriui. Jo energija, kurią žmogus sugeria, padeda labiau pasitikėti savimi ir tapti ryžtingesniam. Žmonės, pasirinkę papartį kaip asmeninį talismaną, tampa ramūs, protingi, jiems svetimas išsiblaškymas ir praradimo jausmas. Jie optimistiškai žvelgia į ateitį. Papartis taip pat yra augalas, kuris dalijasi su žmonėmis išmintimi ir padeda jiems suvaldyti stiprius jausmus ir emocijas.