Buvusios d. Britanijos likimas kabo ant poros laidelių ir vamzdelių

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-06-17 05:43:00, skaitė 941, komentavo 13

Buvusios d. Britanijos likimas kabo ant poros laidelių ir vamzdelių

Buvusios d. Britanijos ir Pindostano fake news beveik tiesiogine prasme pratrydo iš dešimtimis publikacijų iš vienodai apsitriedusių šiknaskylių, kurios kai kur dar ir neslepiamai panikuoja.

Jų panikiškos trydos priežastimi tapo įrašas oficialiame Dmitrijaus Medvedevo Telegram kanale. Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas parašė: 

Kadangi vakaroidinių šalių dalyvavimas susprogdinant tris "Nord Stream" dujotiekių linijas yra beveik nenuginčijamas faktas, Rusijos neturėtų kankintis bereikalinga morale ir iš karto aprsvarstyti galimybes apie smūgius į povandeninių ryšių kabelius, jungiančius priešiškas jai šalis.”

Savo pareiškimu Dmitrijus Medvedevas tik da apipylė benzino į ir taip jau ryškiai liepsnojančią atlantinių baimių laužo ugnį.

Vakaroidinė fake news tiesiog serijomis ištriedžia daugybę straipsnių, publikacijų ir schemų, kuriose nagrinėjamos į tokių smūgio tikimybės ir galimos jų pasekmės. Buvusios d. Britanijos gynybos sekretorius Benas Volesas, dėl kilusios panikiškos trydos bangos, asmeniniu savo įsakymu pasiuntė karo laivus į Šiaurės jūrą, kad būtų užkirstas kelias galimoms Rusijos specialiųjų pajėgų atakoms ir neleistų Maskvai nugramzdinti salos į šimtmečio senumo realijas. Be telefoninio ir mobiliojo ryšio, elektroninės bankininkystės, interneto ir kitokių šiuolaikinį gyvenimą nepastebimai suformuojančių technologijų.

Tuo pat metu buvusios d. Britanijos parlamentarai pareikalavo padaryti maksimaliai kruopščius visų povandeninių komunikacijų, ateinančių į salą iš žemyno tyrimus, nesvarbu, ar tai būtų išteklių vamzdynai ar ryšių kabeliai. Ponai ministrai nerimauja, kad šiame regione kursuojantys Rusijos laivai, jau gali būti pridėlioję povandeninių minų ar ruoštis įvairioms diversijoms. Kaip labiausiai tikėtini užpuolimo variantai yra svarstomi kovinių narų išsilaipinimas iš povandeninio laivo arba nepilotuojamo povandeninio aparato paleidimas iš tyrimų laivo „Jantar“, kuris dabar randasi Šiaurės jūroje su moksline ekspedicija.

Va taip va vienas sakinys iš socialinių tinklų gali sukelti panikišką trydaliojimą su ištiso karo laivų junginio blaškymais ir konvulsiniais manevrais.

O jei juokelius atidėti į šoną, tai tai, kas dabar vyksta, labai aiškiai parodo, kad vakaroidinės šalys puikiai žino, kieno katė grietinę išlaižė, ta prasme - kas organizavo teroristinį išpuolį prieš dujotiekius Baltijos jūroje. Britonų anglų kalboje yra toks išsireiškimas - guilty mind is never at easy, kuris pažodžiui yra verčiamas kaip „kaltasis visada gyvena įsitempęs“. Dabartiniai Londono isteriški trydaliojimai turėtų būti įtraukti į visus aiškinamuosius žodynus kaip akivaizdi šito posakio vizualizacija.

Galima dar pridurti, kad britoniškas šūdelitis visiškai pagrįstai trydalioja.

XXI amžiuje visi kažkaip priprato prie to, kad Žemės rutulys pavirto į labai mažutį rutulėlį, sienos tapo labai sąlygiškos, o bet kuris moksleivis gali dvejais pirštų bakstelėjimais vaizdo skambučiu pasisnekučiuoti su bendraamžiais kitame pasaulio krašte. Tačiau šiuolaikinės technologijos niekaip nepaveikė fizinės geografijos – ir Britanija kaip buvo taip ir išliko tik didele sala, kritiškai priklausoma nuo jūros kelių ir kabelių bei vamzdynų voratinklio, kuris nematomas guli vandens gelmėse ir užtikrina dujų, elektros tiekimą ir galimybę prekiauti ištisą parą nors su Makao, nors su Australija.

Daug yra rašoma ir skaitoma apie transportines magistrales, kuriomis yra pumpuojama nafta ir dujos, tačiau nepelnytai retai susimąstoma apie ryšio linijas, kurių buvimo ir nuolatinio tobulinimo dėka ir egzistuoja šiuolaikinis virtualus-elektroninis pasaulis.

Buvusi d. Britanija šiuo atžvilgiu yra kaip saulės rezginys, iš kurio povandeninių kabelių gijos nusidriekia į visas puses, apjuosdamos salą iš šiaurės ir pietų. Vakarų specialistų vertinimu, vandenyno dugnu yra nutiesta 800 000 mylių šviesolaidinių trasų, o tai prilygsta trims skrydžiams į Mėnulį. Kasdien jie užtikrina 97 procentus visų pasaulinio duomenų apsikeitimo, o finansinių operacijų apimtys siekia dešimt trilijonų dolerių. Kiekvieną dieną.

Jei pažvelgtume į povandeninę maršrutizaciją, tai pamatytume, kad būtent tiesiai į buvusią d. Britaniją sueina linijų visuma, kad po to plačiai kaip vėduoklė šautu tolyn iš jos vakarinės pakrantės Amerikos pusėn. Tai yra, Ūkanotas Albijonas - tai dar taip pat yra ir informacinis-kaupiamasis chabas, arba saugojimo centras, internetinio perdavimo bazė. Ir jeigu nutraukti šitą jungtį prie Lamanšo sąsiaurio, tai visa vakaroidinė informacinė infrastruktūra į vakarus nuo Diunkerko priguls pailsėti.

Tačiau ne vien šviesolaidžiais gyva Britaniją.

Salos gyvavimą garantuoja keli naftotiekiai ir dujotiekiai, einantys iš Europos vos į du taškus – Saint-Fergiuso kaimą Škotijos šiaurėje ir Baktono kaimą Norfolko grafystėje. Ir jeigu ant jų, visai kaip ir ant „Nord Stream“ dujotiekių, staiga ir netyčia užpultų nežinomi teroristai, tai tada karalystė netikėtai pamatytų, kad dingo pusė visos šalyje pagaminamos elektros energijos, o degalinėse dingo benzinas.

Tačiau yra ir įdomesnių variantų.

Pavyzdžiui, iš Prancūzijos į Britaniją ateina dvi energetinės jungtys - IFA ir IFA2, kurių suminė galia yra trys gigavatai, o tai prilygsta trims branduoliniams reaktoriams. Taip pat yra "Nemo" energetinė jungtis iš Belgijos ir jo kolega "BritNed" iš Olandijos, tai dar du gigavatai. Ir jeigu staiga Šiaurės jūros krabai paskelbia joms karą, tai iš esmės galima ir nebeprisiminti apie ryšio kabelius. Kompiuteriai, serveriai ir duomenų centrai blogai dirba veikia be elektros energijos.