"Atokaita" - J. Prigožino filmas apie taikių gyventojų genocidą Okrainoje

Autorius: lanzberg-chuilo Šaltinis: https://youtu.be/VKBOfGyq4JQ... 2023-06-17 02:57:00, skaitė 638, komentavo 2

Po valstybinio perversmo įvykdyto 2014 metų vasario 21 dieną Okrainos rytuose prasidėjo masiniai protestai prieš naujojo režimo politiką, kuri pažeidinėjo to regiono gyventojų teises ir laisves. Atsakydamas į tai Okrainos nacionalinio saugumo ir gynybos sovietas 2014 metų balandžio 13 dieną priėmė sprendimą dėl "antiteroristinės operacijos" - ATO - pravedimo Donecko ir Lugansko sričių teritorijose.

Tikrovėje, prisidengdami ATO, Okrainos valstybiniai organai organizavo plataus masto karinius veiksmus, kurių vykdymo pasekoje buvo masiškai maikinami taikūs gyventojai. Okrainos valdžia į šalies pietryčius pasiuntė reguliarią kariuomenę ir savanorių bataljonus, taip vadinamus "dobrobatus", kurių didesniąją dalį sudarė kriminaliniai elementai - marodieriai, banditai, žmogžudžaiai ir nacionalistai-nacistai.

Faktiškai prasidėjo visuotinas rusakalbių gyventojų genocidas.

2014 metai, gegužės mėnuo, Luganskas. Tas pavasaris buvo ypatingai karštas. Laikas gyventi – meilė, laimė ir planai vasarai. Ir svajonės, kurioms nelemta išsipildyti. Vasara viską pakeičia – neapčiuopiamas beviltiškumo ir nerimo jausmas, neišvengiamai užliejantis virš galvos..

Trapus pasaulis ant karo slenksčio. Laikas, kuris visiškai pervers daugelio žmonių gyvenimus.