Delfis - Putino sekliai? Rusijos valdžia uždraudė įvežti ES gamintojų produkciją, o Delfis ėmėsi gaudyti tuos, kurie drįsta nepaisyti Putino bausmių Europai

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-02-29 11:32:30, skaitė 3886, komentavo 0

Delfis - Putino sekliai? Rusijos valdžia uždraudė įvežti ES gamintojų produkciją, o Delfis ėmėsi gaudyti tuos, kurie drįsta nepaisyti Putino bausmių Europai

Tokio akibrokšto nemačiau nuo tų laikų, kai Lietuvos teisingumo ministerija išdavė Lukašenkai Baltarusijos žmogaus teisių gynėją ir disidentą A.Beliackį. Už tariamus mokestinius nusikaltimus su opozicinei veiklai skirtomis nedeklaruotomis lėšomis.

Dabar didžiausias Lietuvos portalas ėmėsi Putino seklių vaidmens ir gaudo bei skundžia putinistano teisėsaugai tuos ES gamintojus, kurie rado būdų apginti savo ir Rusijos vartotojų interesus nuo putinistano sankcijų.

Taigi, trumpai apie esmę - Rusijos valdovas V.V.Putinas, supykęs ant Europos už prieštaravimus dėl Krymo aferos, nutarė ją nubausti. Įvesdamas sankcijas ir uždrausdamas įvežti ES šalių gamintojų produkciją pagal sąrašą.

Tame tarpe - ir kaimynų lenkų obuolius bei lietuviškus pieno ir mėsos produktus. Gal kas dar pamena solidarumo akcijas su Lenkijos obuolių augintojais, kurių metų prolenkiškesni lietuvaičiai pasičepsėdami prieš TV kameras kirto tuos obuolius kilogramais?

Ir štai, išmintingi eksporto vadybininkai sugalvojo schemas - kaip Europos gamintojams apeiti tas putinistano sankcijas ir įvežti į Rusiją savo produkciją.

Kaimyninės šalies Batka dešimtis milijonų dolerių pelno sugeneravo iš visokių "baltarusiškų krevečių" ir "Grodno srityje užaugintų bananų" reeksporto.

Kaip senųjų laikų knygnešiai Europos gamintojai siekė, kad jų aukštos kokybės produktai pasiektų rusų stalą, kad jų pačių darbininkai turėtų darbo, o įmonės - pelno.

Žinoma, visa tai daroma apeinant formalias pono Putino bausmes ES įmonėms - per tarpines šalis, tipo Baltarusijos ar Moldovos, paverčiant europietišką produkciją baltarusiška arba moldaviška. Kaip tai nutiko su lenkiškais obuoliais tame straipsnyje.

Juolab, kad ir pagal europietiškus įstatymus jokio ypatingo kriminalo tame nėra:

"Muitinės departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Jonas Miškinis DELFI teigė, kad lenkiškos produkcijos „moldavizacijos“ schema jam yra žinoma.

„Tačiau tai ne visai muitinės problema. Mes nesame atsakingi už Rusijoje nustatytų sankcijų įgyvendinimą. Jokie teisės aktai eksportuoti produkcijos iš Europos nedraudžia. Be to, dabar yra padidėjusi galimybė klastoti dokumentus, nes šiuo metu Rusijos pusėje netaikoma TIR konvencija“, – aiškino jis.

J. Miškinis sakė, kad pagrindinė Lietuvos muitinės funkcija yra vidaus rinkos apsauga: „Todėl daugiau tikriname įvažiuojančią produkciją“.

Logiška. Kodėl ES šalies tarnybos turėtų rūpintis, kad Putino bausmės Europai būtų kruopščiai vykdomos? Tai - Putino agentų rūpestis ir galvos skausmas, o ne Europos.

Ir štai čia sužinome, kad dėl tos europietiškos produkcijos, patenkančios į Rusija nepaisant Putino draudimų, labai susirūpino ....Delfio portalas.

Kuris griebėsi būtent Putino seklių vaidmens ir pradėjo uoliai šniukštinėti - kas iš ES įmonių drįsta nepaisyti Rusijos valdžios draudimų?

Ir taikyti tam netgi operatyvinės veiklos priemones - slaptų agentų diegimą, fiktyvių priedangos įmonių kūrimą, abejotino teisėtumo veiklų provokavimo:

"...DELFI kartu su kolegomis Moldovoje, apsimesdami neegzistuojančios įmonės „Moldstat-capturat“ atstovais, infiltravosi į tarptautinę grupuotę, kuri pelnėsi iš moldoviškais sertifikatais pažymėto, bet kitose šalyse užauginto vaisių ir daržovių eksporto į Baltarusiją bei Rusiją.

Šioje produkcijos „moldavizacijos“ schemoje dalyvavo fitosanitarai iš Moldovos ir Baltarusijos, daugiau nei 10 įmonių Moldovoje, Estijoje, Airijoje ir Lietuvoje.

....žurnalistai, apsimesdami fiktyvios įmonės „Moldstat-capturat“ („Moldova – užgrobta valstybė“ trumpinys), kuri esą turi ryšių Moldovos fitosanitarijos tarnyboje, atstovais susisiekė su viena iš joje veikusių bendradarbių."

Skaitau - ir negaliu atsipeikėti.

Aš suprantu, kodėl tokios europietiškos produkcijos eksporto schemos, apeinančios Putino įvestas Europai baudžiamąsias sankcijas, jaudina Rusijos ar Moldovos muitines bei žiniasklaidą. Jie yra anoje barjero pusėje - kartu su ponu Putinu.

Tačiau nesu pajėgus suprasti - kodėl anoje pusėje atsidūrė Delfio portalas? Kodėl jis rūpinasi ne ES šalių produkcijos gamintojų bei eksportuotojų gerove, o ....Rusijos cariuko parėdymų įgyvendinimu?

Kodėl vykdo tą Putino seklių misiją ir deda tuos demaskuojančius ES eksportuotojus, drįstančius apeiti Rusijos įvestas sankcijas, straipsnius?

Nežinau, kaip jums, gerbiamieji, o štai man minčių kyla įvairių. Ypač tame propagandinės R.Vanagaitės knygos, sukurptos pagal putinistinio Agitpropo antilietuviškus šablonus, aršios PR kampanijos kontekste.

Ir viena iš tų minčių yra - tai kas gi yra tikrieji Delfio savininkai? Ir kokią įtaką jiems turi viena didelė kaimyninė šalis Rytuose?

---
LDiena.lt: gerbiamas autorius klausia "kas gi yra tikrieji Delfio savininkai? Ir kokią įtaką jiems turi viena didelė kaimyninė šalis Rytuose?"

Atsakau: UAB "Delfi" savininkas yra Skandinavijos bankų koncernas, o bankams įtaką paprastai turi pinigai. Politika, propaganda ir masinės nuomonės formavimas per masinę žiniasklaidą - tai tik įrankiai, kuriais bankai naudojasi.

Beje, Rusijoje visi didieji prekybos tinklai - yra užsienio (kaip taisyklė - Vakarų Europos) kapitalo. Būtent jie ir buvo pagrindiniai vakaroidinės produkcijos importuotojai į Rusiją. Taip kad, labai tikėtina, už kontrabandos schemų - stovi koncernai, valdantys prekybos tinklus, o už "kovotojų prieš kontrabandą" - koncernai, kurie suinvestavę į Rusijos žemės ūkį.

Pvz., švedų agrokoncernai labai aktyviai dirba Leningrado srityje. O kas yra tų koncernų savininkai ir akcininkai? Vėlgi - bankai. Taip kad nenustebčiau, jeigu mes čia matome karo tarp Europos Skandinaviškų ir Žemyninių klanų muštynes, dėl "kruvino Putino režimo užengtos rusų liaudies" pinigų.

Kitas momentas - Didžioji Britanija, kariaudama prieš Ispaniją rėmė ir visais būdais palaikė piratus.

Klausimas: jeigu mes atmetame įstatymo viršenybės principą ir teigiame, kad jeigu sukčius, vagis ir nusikaltėlis veikia mūsų naudai ir prieš mūsų priešą (konkurentą, neprietelių, ideologinį oponentą), tai tuomet jis yra ne banditas-nusikaltėlis, o "kovotojas už teisybę" - kur tuomet riba tarp nusikaltimo ir sąžiningumo?