…o teroristinio akto su 147 gyvybėmis Kenijoje – Pasaulis net nepastebėjo…

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/o-teroristi... 2015-11-18 10:28:38, skaitė 11160, komentavo 0

…o teroristinio akto su 147 gyvybėmis Kenijoje – Pasaulis net nepastebėjo…

Mat šio teroristinio akto aukos – ne Vakarų civilizacijos atstovai. Kalbame apie teroristinį aktą Kenijoje, įvykdytą 2015 m. balandžio 2 dieną, kai “Al – Šabab” grupuotės teroristai užpuolė Harisso universiteto bendrabučius ir nužudė 147 studentus, dar 79 sužeidė. Kadangi Vakarų žiniasklaidai tas įvykis buvo neįdomus – žmonės patys dalinosi savo skausmu: “prašau, pasidalinkite šia žinia. Jie nepiešė įžeidžiančių karikatūrų. Jie – tiesiog Afrikos vaikai, todėl tas nieko nejaudina”,- rašo savo tinklalapyje garsus Pietų Afrikos muzikantas KwestaDaKAR. Jis prašo pasidalinti nuotraukomis, skelbiamomis tinklalapyje. Informacija pasidalino virš 45o tūkstančių žmonių.

Skaitytojai rašė:

“Pamenu,  kai Prancūzijoje buvo nužudyta 11 žmonių, pasaulio lyderiai marširavo solidarumo akcijoje gatvėse, o apie šią tragediją tik 10 minučių užsiminė naujienose”

“Jeigu tai būtų 12 aukų iš JAV  ar Anglijos – visas pasaulis griebtųsi už ginklų. Bet kadangi šie įvykiai įvyko mūsų gražiajame kontinente – nieko jie nejaudina”

“Aš žinau – Kenija nuo mūsų toli, ir mes visi turime savo rūpesčių. Bet šios žudynės buvo nepaprastos. Tai buvo ateities žudynės. 75% Kenijos vaikų iš skurdo nebaigia pradinės mokyklos. Išsilavinimas – geriausias šansas ištrūkti iš gėdingo skurdo, aprūpinti savo šeimas maistu, nepriklausančiu nuo lietaus ir pašarų gyvuliams kiekio”.

http://www.rb.ru/article/jiteli-afriki-vozmushheny-mir-ne-zametil-terakta-v-kenii/7464037.html

Šauksmas