Ką Afrikoje veikia Vakarų demokratija

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/ka-afrikoje... 2015-11-18 10:26:34, skaitė 2571, komentavo 0

Ką Afrikoje veikia Vakarų demokratija

Įvykiai Sirijoje, o prieš juos – Libijoje užgožia daugybę kitų, mažiau pastebimų vakarietiškosios demokratijos bizniukų visame Afrikos kontinente. Štai 2013 m. sausio mėnesį Malyje įvykdyta Prancūzijos intervencija

Pasak Delfi,  “Prancūzija pradėjo intervenciją Malyje, kad padėtų vyriausybės pajėgoms nugalėti islamistus sukilėlius. Pagrindiniai miestai buvo atkovoti, bet šalies šiaurėje kovos tęsiasi. ES į Malį siųs 550 karių, iš kurių apie 150 bus instruktoriai, o likusieji – pagalbinis personalas ir apsaugos pajėgos. Prancūzija siųs 207 karius, Vokietija – 71, Ispanija – 54, Didžioji Britanija – 40, Čekija – 34, Belgija – 25 ir Lenkija – 20″.
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/world/es-pradeda-misija-malyje.d?id=61044473

 Lietuvos užsienio reikalų viceministras Neris Germanas sausio 17 dieną uoliai pritarinėjo savo kolegomas iš ES šalių, kad Malyje verkiant reikia mokymo centro.

„Lietuva, atsižvelgdama į poreikius, svarsto galimybes prisidėti prie steigiamos ES mokymo misijos. Šiuo metu galvojame, kokiu būdu – karine technika, įranga ar specialistais, galėtume tai padaryti“, – sakė N. Germanas. Lietuva, kuri Malyje tikrai “nepametė” jokių savo interesų, į šią šalį vėliau nusiuntė du instruktorius.

O ką ten “pametė” prancūzai – galima spręsti iš šios lentelės. Joje matyti Prancūzijos korporacijų šioje Afrikos šalyje interesai.

Company Home Country Sector
Agf Mali Assurances Germany Insurance
CFAO Technologies Mali SA France Computer and related activities
Hydrosahel France Research and development
Laborex Mali SA France Wholesale trade
Mts Mali France Petroleum
Société Auxilliaire De Distribution D’ Eaux France Other services
Société Malienne De Gaz Industriel SA France Electricity, gas and water
Société Moderne Du Pneumatique Malien France Wholesale trade
Tambaoura Minings Company SA Canada Mining and quarrying
Timac Agro Mali France Public administration