Vokiečiai protestuoja prieš Merkel migracinę politiką, prancūzai remia vengrus, o švedai degina pabėgėlių kompleksus

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/vokieciai-p... 2015-11-10 10:06:24, skaitė 1476, komentavo 0

Vokiečiai protestuoja prieš Merkel migracinę politiką, prancūzai remia vengrus, o  švedai degina pabėgėlių kompleksus

Europoje vyksta nauji mitingai prieš ES migracinę politiką. Šį kartą – Prancūzijoje ir Vokietijoje. Paryžiuje demonstrantai susirinko prie Vengrijos atstovybės, kad pareikšti palaikymą jos vyriausybei, kuri uždarė sienas pabėgėliams.

Vakar į demonstraciją prieš Merkel politiką Berlyne susirinko penki tūkstančiai žmonių. Demonstracijos lozungais buvo: „Taisė į prieglaudą turi ribas. Raudona kortelė Merkel“. Pagrindinis reikalavimas – Angelos Merkel atsistatydinimas. Susirinkusių nuomone, jos vyriausybės politika priimant išeivius iš Afrikos ir Artimųjų Rytų – o jų skaičius šiais metais gali pasiekti milijoną – pilnai žlugo.

„Mums reikalinga adekvatūs imigracijos įstatymai. ES pabėgėlių politika visiškai nevykusi“,- pasakė akcijos dalyvis Detlefas Lotaras.

„Ponia Merkel arba naivi, arba seka kažkokia keista ideologija, arba gali būti, į ją įtakoja kažkokios išorės jėgos. Tai ką ji daro – nepriimtina, aš turiu omenyje, atviras sienas“,- ją palaiko Rudigeris Mur.

Švedijoje sudegė dar vienas kompleksas, kur turėjo būti apgyvendinti pabėgėliai, pranešė NTV.

Gaisras įvyko vietovėje Fluda Švedijos vakaruose. Vienas statinio korpusas sudegė pilnai. Buvo palanuojama jame apgyvendinti 100 migrantų.

Švedijoje ir kitose ES valstybėse vyksta priešprieša tarp valdžių, vykdančių, iš esmės, antivalstybinę veiklą, ir gyventojų, kurie protestuoją prieš tokią politiką ir migrantų vežimą į jų namus.

Tiktai spalio mėnesį įvairiose Švedijos dalyse buvo padegta 20 prieglaudų atvykėliams. Po to valdžia priėmė nutarimą slėpti nuo visuomenės šių įstaigų adresus vardan vežamų migrantų saugumo.

Prognozuojama, kad Švedija gali priimti iki 360 tūkstančių migrantų. Tai yra pats didžiausias migrantų skaičius ES tūkstančiui vietos gyventojų. Švedijoje šiuo metu gyvena 9,8 milijonai žmonių.

Tuo tarpu nelegalių migrantų srautai per nusikalstamai nesaugomas ES sienas nemažėja.

Algimantas Lebionka

Šauksmas