Karas Ukrainoje prasidėjo Maidane

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/karas... 2022-02-26 05:23:00, skaitė 458, komentavo 3

Karas Ukrainoje prasidėjo Maidane

Tiems, kurie dabar isteriškai šaukia apie tai, kad Ukrainoje vyksta karas, reikia priminti, kad Ukraina jau aštuonerius metus gyvena karo sąlygomis.

Karas Ukrainoje prasidėjo Maidano prievartos metu. Jis prasidėjo tada, kai Odesoje buvo gyvi sudeginti žmonės. Donecko ir Luhansko gyventojai yra apšaudomi jau aštuonerius metus. Tik likusioje Ukrainos dalyje tai buvo tarsi nepastebima. Dabar Kijevo gyventojai turi galimybę patirti, ką jaučia žmonės Donecke.

Ar buvo galima išvengti karo išplitimo visoje Ukrainoje? Žinoma. Buvo dvi galimybės. Arba reikėjo vykdyti Minsko susitarimus. Arba buvo galima nevykdyti Minsko susitarimų ir tiesiog paleisti Donbaso žmones, leisti jiems taikiai atsiskirti nuo Ukrainos – ko jie ir norėjo. Bet po Maidano perversmo atsiradęs nacistinis režimas sąmoningai pasirinko karą.

Vladimiras Putinas irgi kaltas dėl šito karo. Jis galėjo viską užbaigti dar 2014 metais. Tačiau tuomet nesiryžo sutramdyti Maidano perversmininkų. Dėl to tai tenka daryti dabar.

Ir, aišku, dėl karo Ukrainoje yra kalti Kijevo režimo šeimininkai – kolektyviniai Vakarai, kurie leido režimui atvesti Ukrainą iki tokios situacijos, kurioje Rusijai – kuri labai nenorėjo karo – tiesiog nebeliko kitos išeities, kaip tik padaryti tai, ką ji dabar padarė.

Dabar reikia denacifikuoti visą Ukrainą, nepaliekant nė vienos jos dalies, į kurią pabėgę dabartinio režimo veikėjai galėtų toliau kenkti Ukrainai ir Rusijai.

O Ukraina, ukrainiečiai, ukrainiečių kalba išliks, aišku, ir po karo. Bet tai bus kitokia, „perkrauta“ Ukraina. Tereikia tik kelias dienas pakentėti ir palaukti.

Dažniausiai Lietuvoje nepageidaujama ar, neretai, tiesiog draudžiama publicistika ir dokumentika – kiekvieną dieną rodoma „PressJazz TV“ kanale.