Aidas Gedvilas: Seimo plenarinių posėdžių salėje, balsuojant dėl apmokamų COVID-19 testų, įvyko neregėto masto afera

Autorius: Aidas Gedvilas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-10-20 09:36:00, skaitė 604, komentavo 2

Aidas Gedvilas: Seimo plenarinių posėdžių salėje, balsuojant dėl apmokamų COVID-19 testų, įvyko neregėto masto afera

Šiandien Seimo plenarinių posėdžių salėje, balsuojant dėl apmokamų COVID-19 testų, įvyko neregėto masto afera, kurią nedelsiant turės išnagrinėti Seimo Etikos ir procedūrų komisija!!!

Man pasisakius PRIEŠ mokamą COVID-19 testavimą dėl šio klausimo vyko balsavimas, į kurį klaidingai buvo įtraukta informacija apie mano dalyvavimą balsavime, kas leido posėdžiui pirmininkavusiam konservatorių atstovui Jurgiui Razmai konstatuoti lyg balsavime buvo 71 balso kvorumas. Iš karto po balsavimo, pastebėjęs, kad balsavime buvo užfiksuota ir mano registracija, paprašiau žodžio, norėdamas pareikalauti perbalsuoti dėl šio įstatymo. Tačiau žodis man nebuvo suteiktas, o posėdis nutrauktas. Seimo posėdžiui pirmininkavęs J. Razma skubiai pasišalino iš salės ir taip buvo pažeistas Seimo Statutas bei užfiksuota klaidinga balsavimo procedūra.

Kreipiausi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad šis pažeidimas nedelsiant būtų išnagrinėtas, o balsavimo rezultatai panaikinti. Įtardamas, kad valdantieji neketina laukti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos verdikto ir teiks įstatymo projektą LR Prezidento pasirašymui, informuoju Gerb. Gitanas Nausėda, kad Seime, balsuojant dėl Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pakeitimų kvorumo nebuvo, todėl šis įstatymo projektas turėtų būti vetuotas, ką kviečiu ir atlikti, remdamasis ypatinga šių pataisų svarba.

Privalome padaryti viską, kad neleisti galutinai suskaldyti Lietuvos visuomenės per šį sudėtingą laikotarpį.