Dvigubas smūgis: Galimybių pasai vienu metu kirto didelių parduotuvių apyvartoms ir koronavirusui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/dvigu... 2021-09-15 10:26:00, skaitė 2234, komentavo 8

Dvigubas smūgis: Galimybių pasai vienu metu kirto didelių parduotuvių apyvartoms ir koronavirusui

Du gražuoliai.

Pravirko nepriklausomas Žmonių partijos portalas pranešdamas, kad „pirmoji prekybos su galimybių pasais diena didiesiems tinklams buvo prasta – apyvartos kai kur krito net iki trečdalio“.

Skelbiama, kad „pirkėjai dažniau ėjo į mažesnes parduotuves“.

„Norfos“ akcininkas ir vadovas Dainius Dundulis pasakė, kad įsigaliojusi prievolė tikrinti galimybių pasus kirto didelių parduotuvių apyvartoms“, - informuojama publikacijoje „Prekybininkai: apyvartos didelėse parduotuvėse nusmuko, o mažose ima trūkti produktų – ar tikrai tokio rezultato norėta?“.

Pasak D. Dundulio, kai kuriose parduotuvėse apyvarta krito net per pusę.

„Bet atitinkamai, praktiškai tą pačią apyvartą surinkome per mažas parduotuves“, - atskleidė verslininkas.

Pranešama, kad „didžiausiame šalies prekybos tinkle „Maxima“ su galimybių pasu veikė 75 parduotuvės – jose rugsėjo 13 dieną pirkėjų srautai sumažėjo drastiškai – net 30 proc.“

„Apyvarta krito 25 proc., tai reiškia, kad pirkėjų krepšelis neženkliai išaugo“, - informavo „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

E. Dapkienė neslėpė, kad „prekybos tinklo apyvarta yra kritusi ir toks faktas neramina“.

Pranešama, kad panašios tendencijos ir kituose prekybos tinkluose – vis tik norima dar palaukti bent savaitę, kad paaiškėtų, ar tendencija ilgalaikė.

Ekspertai.eu primena, kad Vyriausybė ribojimo priemones įvedė tam, kad kuo greičiau iškovotų pergalę prieš dvi vienu metu Lietuvoje siaučiančias pandemijas – koronaviruso pandemiją bei nesivakcinavusių žmonių pandemiją.

Premjerės Ingridos Šimonytės bei Lietuvos operacijų vadovo, Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio nuomone, jei nesivakcinavę žmonės turės galimybę pirkti maisto produktus tik mažose parduotuvėse, virusui būtų suduotas reikšmingas smūgis.