A. Dulkio prašoma atkreipti dėmesį į skleidžiamą dezinformaciją apie vakcinas nuo Covid-19

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/adulk... 2021-09-15 09:06:00, skaitė 576, komentavo 2

A. Dulkio prašoma atkreipti dėmesį į skleidžiamą dezinformaciją apie vakcinas nuo Covid-19

Arūnas Dulkys ir Simona Stankevičiūtė.

Į Lietuvos operacijų vadovą, Sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį kreipėsi profesorius hematologas Eduardas Vaitkus ir informavo apie per valstybinį transliuotoją paskleistą dezinformaciją.

skirt.png

Lietuvos Respublikos Sveikatos Apsaugos
Ministrui Arūnui Dulkiui

Eduardas Vaitkus
Lietuvos pilietis
gydytojas, hab.dr.

PAREIŠKIMAS
(dėl LRT paskelbtos dezinformacijos )

2021 m. rugsėjo 14 d.

Šių metų rugsėjo 2 d LRT paskelbė straipsnį „LRT FAKTAI. Mokslininkė atsakė į klausimą: ar vakcinos išbandytos pakankamai?“.

Šioje publikacijoje MELAGINGAI teigiama apie vakcinas nuo Covid-19: „Ir [tada] pajudėta link trečios fazės, kurioje buvo ištirti tūkstančiai žmonių. Nežinau, kodėl manoma, kad tie tyrimai neatlikti. Jie atlikti.“

odjooodjfo.jpg

Kaip jūs, ministre, gerai žinote, su vakcinomis nuo Covid-19 yra atlikti pirmos ir antros fazės tyrimai. Trečios fazės tyrimai yra NEATLIKTI.

Taigi, LRT akivaizdžiai suklaidino savo skaitytojus. Tačiau SAM iki dabar nepaneigė šios akivaizdžios LRT dezinformacijos.

Todėl aš, Eduardas Vaitkus, noriu jūsų paklausti:

• Ar ši LRT dezinformacija buvo suderinta su SAM ministru?

• Jeigu ji nebuvo sankcionuota ministerijos darbuotojų (įskaitant ministrą A. Dulkį), tai kodėl iki šiol SAM neužprotestavo šio teiginio ir nepareikalavo pakoreguoti šį LRT straipsnį ?

Man yra žinoma, kad SAM akylai seka ir komentuoja, kas yra rašoma apie koronavirusą ir vakcinas nuo Covid-19, netgi tokiuose mažo tiražo leidiniuose, kaip „ekspertai.eu“.

Todėl man sukėlė nuostabą, kai SAM darbuotojai „nepamatė“ akivaizdžios dezinformacijos visuomeniniame kanale – LRT.

Prašau jūsų imtis priemonių, kad LRT paskleista dezinformacija apie vakcinas nuo Covid-19 būtų paneigta bei užtikrinti, kad ateityje SAM darbuotojai laiku atkreiptų dėmesį į tokių publikacijų melagingus teiginius.

Pagarbiai,
Eduardas Vaitkus

LDiena.lt Gerbiami skaitytojai, atsakymą į klausimą kodėl Dulkys neužkardo LRT melo, jūs patys galite gauti, pasižiūrėję šį video:

https://youtu.be/AgevnhqhOXg