Lietuvos operacijų vadovas A. Dulkys paragino neužmiršti laisvės, mirties, vakcinos ir gyvenimo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2021-09-11 18:58:00, skaitė 698, komentavo 10

Lietuvos operacijų vadovas A. Dulkys paragino neužmiršti laisvės, mirties, vakcinos ir gyvenimo

A. Dulkys (kairėje). Nuotr. facebook.com

Paskutinę akimirką Lietuvos operacijų vadovas A. Dulkys išprotavo taisyklių pakeitimus

Lietuvos operacijų vadovas, Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys rugsėjo 10 d. įregistravo 6 sprendimus, kurie nustato naujus ribojimus nuo pirmadienio – jų įgyvendinimui nepalikta nė viena darbo diena.

„Lauko kavinėms bus galima aptarnauti ir asmenis be galimybių paso, prekybos centrai galės tartis su didesnėmis vaistinėmis ir užtikrinti joms atskirą patekimą“, - skelbia nepriklausomas Žmonių partijos portalas publikacijoje „Paskutinės nakties sprendimai: galimybių paso lauko kavinėse nebereikės, yra kitų reikšmingų pokyčių“.

Svarbiausi pasikeitimai yra šie:

• net ir mažos 1 pardavėją teturinčios parduotuvės, kurios nėra būtinosios, Galimybių pasus turės tikrinti prie įėjimo;

• prekybos centrams leista tartis su vaistinėmis, turinčiomis asmens sveikatos priežiūros paslaugų licenciją – į jas būtų galima įleisti asmenis be Galimybių paso, jei įmanoma užtikrinti atskirtą patekimą, kad klientų srautai nesimaišytų.

Taip pat numatyti ir ženklūs palengvinimai kavinių megėjams bei besimaitinantiems ne namie – be Galimybių paso bus galima prisėsti prie lauko staliukų maitinimo įstaigose.

Galimybių pasas nebus reikalaujamas degalinėse, nes, pasak A. Dulkio apskaičiavimo, tai nėra pati pavojingiausia zona koronaviruso atžvilgiu. Degalinėse reikės dėvėti kaukes, laikytis 2 metrų atstumų ir kitų saugumo reikalavimų.

Teikiant skubiąją pagalbą bus atliekamas COVID-19 testas, tačiau nebus laukiama testo rezultato.

Nepasiskiepiję ir COVID-19 nepersirgę darbuotojai, neturintys imuniteto ligai, ir toliau turės privalomai testuotis.

A. Dulkys taip pat nutarė, kad psichologinė pagalba, psichoterapinės paslaugos, šeimos medicinos paslaugos ir planinės ambulatorinės specializuotos paslaugos (pvz., kardiologo, oftalmologo ir pan.) kol kas bus teikiamos be testavimo, tačiau vėliau tokie reikalavimai gali atsirasti, jei koronaviruso pandemija labiau įsisiautėtų.

„Neužmirškime laisvės. Neužmirškime mirties. Neužmirškime savo vakcinos. Siaubinga, anot Charles Bukowski, yra ne mirtis, o gyvenimas, kurį žmonės gyvena arba negyvena iki savo mirties. Neužmirškime gyvenimo“, - visuomeniniuose tinkluose Lietuvos žmones informavo A. Dulkys.

fdf.jpg

LDiena.lt

https://youtu.be/AgevnhqhOXg