JAV išdavė Afganistaną. Kas laukia Lietuvos?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/jav-... 2021-08-18 13:05:00, skaitė 618, komentavo 4

JAV išdavė Afganistaną. Kas laukia Lietuvos?

JAV su savo sąjungininkais Talibanui „padovanojo“ Afganistaną. Tai dar vienas geras pavyzdys, kad JAV visiškai negalima pasitikėti. Vaizdo įrašas kuo puikiausiai apibūdina esamą situaciją, kuri gali pasikartoti ir Lietuvoje. Kada matysime iš dangaus krentančius savukynus, vižinius, ramanauskus ir juknevičienes su landsbergiais?

Kabulo oro uoste minia afganistaniečių mėgino bet kokia kaina pabėgti nuo kontrolę šalyje perėmusių talibų. Jie apipuolė besiruošiantį pakilti vieną amerikiečių lėktuvą. Oro uostą užplūdus tūkstančiams žmonių, jį saugantys JAV kariai mėgino suvaldyti minią šaudydami į orą.

Viename vaizdo įraše matyti šimtai žmonių, bėgančių paskui riedantį JAV karinių oro pajėgų lėktuvą, o kai kurie užsiropštė ant paties lėktuvo. Filmuotoje medžiagoje taip pat matyti, kaip nuo pakilusio lėktuvo atitrūksta žmonės. Jie tiesiog krito iš dangaus ant žemės.

Tiek Rusija, tiek Kinija sutvirtino ryšius su Talibanu, Jungtinėms Valstijoms nusprendus pasitraukti iš Afganistano ir užbaigti 20 metų trukusią karinę intervenciją. Po šio sprendimo vyriausybė Kabule galiausiai subyrėjo.

Talibano atstovas spaudai Suhailis Šahinas (Suhail Shaheen) sako, kad Rusija ir Kinija remia judėjimą.
Interviu britų televizijos kanalui „Sky News“ Šahino buvo paklausta, ar Talibanas gauna finansinę paramą iš Pakistano, Kinijos ir Rusijos. Talibano atstovas atsakė, kad judėjimas turi „gerus santykius“ su šiomis šalimis.

Egidijus Paulauskas