Agnė Bilotaitė ir koncertina

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/agne... 2021-08-06 11:42:00, skaitė 1060, komentavo 0

Agnė Bilotaitė ir koncertina

Agnė Bilotaitė

Fizinis barjeras turėtų būti įrengtas iki mėnesio pabaigos, jam bus panaudota 140 kilometrų spygliuotos vielos.

Sienos su Baltarusija statyba yra nacionalinio saugumo klausimas. Džiaugiuosi, kad dėl to sutaria visos politinės jėgos. Yra bendras sutarimas dėl to, kad siena turi būti pastatyta kuo greičiau.

Koncertinos įrengimas yra pirmasis šio proceso etapas. Po jo seks fizinės tvoros statyba.

Dalį spygliuotos vielos koncertinai gavome kaip paramą iš Estijos, dalį įsigijome patys. Lygiagrečiai vykdomi kiti pirkimai, siekiant įsigyti ne tik medžiagą, bet ir montavimo paslaugą.

Po kelių savaičių turėtume gauti dar 100 km spygliuotos vielos iš Estijos, taip pat 100 km iš Ukrainos. Tariamės su Ukraina ir Estija dėl dar didesnio kiekio medžiagos koncertinai.

Turto valdymo ir ūkio departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos artimiausiu metu skelbs viešąjį pirkimą, kuriuo bus siekiama įsigyti daugiau medžiagos koncertinai, taip pat montavimo detalių bei montavimo paslaugų. Savo pasiūlymus galės pateikti tiek Lietuvos, tiek užsienio įmonės.

Koncertina bus montuojama nauju modernesniu principu – nebe dviem aukštais, o šešiomis juostomis. Tokia ji bus tvirtesnė ir patikimesnė.

Koncertiną tiesti padės kariuomenė, taip pat pasitelksime kelininkus, privačius paslaugos teikėjus.

Fizinis barjeras kaip prevencinė priemonė nuo neteisėtos migracijos bus diegiamas tuose ruožuose, kuriuos dažniausiai pasirenka neteisėti migrantai.

Nuo neteisėtos migracijos krizės pradžios Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą.

Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pareigūnai iš kitų VSAT padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai.

Mūsų pasieniečiams talkina pajėgos iš kitų Lietuvos institucijų, tarp jų kariuomenės, taip pat Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros FRONTEX, Estijos ir Austrijos pareigūnai.

Lietuvos pasienį padeda saugoti daugiau kaip 100 pareigūnų iš skirtingų ES valstybių narių, taip pat atvyko Frontex automobiliai, sraigtasparniai bei termovizorinė įranga.

Migracijos departamentas priima daugiau darbuotojų, kad prieglobsčio prašymų nagrinėjimas vyktų sparčiau.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto 4110 migrantų.