NATO nurodė, kokiu atveju smogtų Rusijos karinėms pajėgoms

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nato... 2021-08-02 14:30:00, skaitė 690, komentavo 0

NATO nurodė, kokiu atveju smogtų Rusijos karinėms pajėgoms

JAV karinio jūrų laivyno Europoje ir Afrikoje vadas admirolas Robertas Berkas įvardijo, kokiu atveju NATO pajėgos smogs į Rusijos laivus Juodojoje jūroje. Jį cituoja „Business Insider„.

Pasak kariuomenės, kai užsienio lėktuvas skrenda netoli NATO naikintuvų, vadai savarankiškai nusprendžia, ar jis ruošis pulti, ar ne.

„Galima teigti, kad jie išprovokuoja mus pirmiausia smogti. Mes to nepadarysime pirmieji be provokacijos, bet tuo pačiu metu aš nereikalausiu, kad mano vadai atliktų pirmąjį smūgį“, — sakė jis.

Admirolas patikslino, kad Rusijos karinis jūrų laivynas nuolat lydi regione veikiančius NATO laivus. Pasak jo, tokia sąveika dažniausiai yra saugi ir profesionali. Be to, jis pažymėjo, kad Rusija iš esmės modernizavo savo ginkluotąsias pajėgas, ypač povandeninius laivus, taip pat pasimokė iš JAV karų Irake ir Afganistane.

Birželio pabaigoje Šiaurės Atlanto aljanso pajėgos surengė keletą provokacijų prie Krymo krantų. Gynybos departamentas pranešė, kad birželio 23 dieną Didžiosios Britanijos karinio jūrų laivyno naikintojas „Defender“ kirto šalies sieną netoli Fiolento kyšulio. Rusijos kariuomenė turėjo atidaryti įspėjamąją ugnį, kad palydėtų įsibrovėlį.

Kitą dieną neutraliuose vandenyse buvusi Nyderlandų karinio jūrų laivyno fregata „Evertsen“ pradėjo judėti Kerčės sąsiaurio link. Siekdamos užkirsti kelią Rusijos sienų pažeidimams, kariškiai į orą pakėlė naikintuvus Su-30 ir bombonešius Su-24. Po to laivas pakeitė kursą.

SN inf.