Kerštas pavyko, Batka atkeršijo Lietuvai

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-07-08 19:05:00, skaitė 1277, komentavo 9

Kerštas pavyko, Batka atkeršijo Lietuvai

Kaip manote, ko ar kiek reikia, kad Didysis Pribaltikos "ekonominis tigras" virstu iš baimės miauksinčiu kačiuku? Naujos korona-šyzo bangos? Alytaus, Klaipėdos ar dar kokio viruso štamo? Pagal sieną pravažiavusio rusiško tanko ar pralėkusio lėktuvo? Ne! Užtenka tūkstančio nelegalių atbėgėlių-migrantų ir "ekonominis tigras" subliūkšta su visais savo kliedesiais apie "sėkmės istoriją", dar daugiau - įvedama ypatinga padėtis. 

Lietuvoje stebima lengva panika dėl migrantų antplūdžio iš Baltarusijos. Bėga į Lietuvą ne IT specialistai ar aukštos kvalifikacijos darbuotojai, bėga užsienio šalių piliečiai iš Irako, Sirijos kurie atskrenda į Minską. Per mėnesį sulaikytų nelegalių imigrantų skaičius pasiekė 1044 žmones, kada per visus praėjusius metus jų buvo tik šiek tiek daugiau nei aštuoniasdešimt žmonių.

j9JtYcW_8okqbSD8rYWiPgEWMXXWTloXVpZtJHVI9erWrRWjpqsBc3WvRBxb3W7UUM_q7ulcMB9pw3rzOQmtBgH-0C9XyGMowf4fkrFY2CCmgBg3qcnV6ulRoRfrfVNITSaej7Jy

„Mes manome, kad organizuojant nelegalių migrantų srautus dalyvauja tiek aktyvios, tiek pasyvios Baltarusijos režimo institucijos, sąmoningai sukuriamos sąlygos kirsti sieną, kame mes matome tikslą pakenkti mūsų valstybei, galbūt destabilizuoti padėtį. Ši situacija ypač jautri dėl pratybų „Zapad“, kurios yra papildomas kontekstas, kurį reikia turėti omeny“, - pareiškė PIŠ'as.

Mat kaip yra įdomu. Jums ką, nepatinka, kad Lukašenko truputi blogiau pradėjo kontroliuoti sieną su Lietuva? Na, rebiatos, juk jūs patys bandėte ir toliau bandote nuversti Lukašenką iš jo posto. Argi ne taip,a? Ar tik ne jūs bėgote garvežio priekyje ir bandėte suorganizuoti revoliuciją kaimyninėje šalyje? Na teikitės dabar priimti atsakomąjį smūgį, viskas labai logiška.

Apie mokymus „Zapad“ tai išvis žavinga. Kuo pratybos yra susijusios su nelegalais-atbėgėliais ir padėties paaštrėjimu? O nieko tokio tai, kad jūsų šalyje beveik nuolatiniu pagrindu karkso šimtai NATO natovcų? O kad poligone prie Pabradės stovi amerikoniški tankai irgi nieko tokio?

Ir štai tokiame fone Lietuvoje prasideda isterija, PIŠ'as paskelbia apie sienos statybą pasienyje su Baltarusija, pirma pavadindama tai barjeru, bet paskui pasitikslina nurodydama, kad tai bus net ne siena, o tvora.

fq9x3C8q4wzjWnli0Eqpnuh4npAYoK4iTRmeO_Ywj4DfGAD61bJCdBu57DzCmvUI7H-qwXwsk3DOPTmBaYg2-CBwZUKSF_Gslk0Yys-BJdl5R6HoxYVbT-Dl7vofDYMrX0nHjLo5

"Mes kalbame apie tvorą su spygliuota viela, kurią kariuomenė naudoja savo tikslams. Tokį sprendimą galima pritaikyti, ypač atskiruose ruožuose", - paaiškino PIŠ'as.

Ir kodėl gi tu taip naglai meluoji. O kaip su tvora pasienyje su Kaliningrado sritimi? Ar ją naudoja kariškiai, ar pasieniečiai? Keturiasdešimt penki kilometrai spygliuoto drato palei visą sieną kainavo 1,3 milijono eurų.

Pakalbėkime apie tvoras. Kieno sąskaita spygliuotos vielos tvora bus pastatyta pasienyje su Baltarusija? Galima numanyti, kad prašymai ir reikalavimai šiuo atveju padėti gauti pinigų iš JevroSojūzo bus ignoruojami. Kaip kad tą JevroSojūzas padarė Vengrijoje, jie turėjo savo sąskaita statyti pasienyje tvorą.

Ir dar, reikėtų prisiminti, kaip aktyviai Lietuva anksčiau priiminėjo pabėgėlius. O praktiškai niekaip nepriiminėjo, nes atbėgėlių skaičius pagal Europos mastus buvo labai menkas, tiesiogine prasme tai dešimtys žmonių.

pC_8VDi1ddDObgSVbBlZlapbsxKv3FqOBisH3Kj5yZTUjcrcxdQKYxVro1MClDL1-LaS7TKhXlOGAmvc6ZbjX22fJqTMkkwJ1Oam_anHWUa2rRffIR19kwzymdYbv0pBsU7AgZWr

Kaip siejasi atbėgėlių priėmimas ir pagalba statyti tvorą? Tereikia paskaityti JevroSojūzo atsakymą į Vengrijos prašymą pagelbėti  pinigais:

„Europietiškas solidarumas dėl pabėgėlių - tai ne gatvė su vienapusių judėjimu: šalys negali reikalauti paramos apsaugoti savo sienas ir tuo pačiu atsisakyti priimti pabėgėlius“.

Lietuvos - Baltarusijos sienos ilgis yra 678,8 km, o maždaug 92,5 km sienos eina vandens paviršiumi, kuris taip pat gali būti nelegalių migrantų maršrutas, ką aiškiai galime pamatyti kitų europinių šalių pavyzdžiu.

Paskaičiuokime. Vieno kilometro tvoros kaina pasienyje su Rusija kainavo 28 888 eurus. Taigi Lietuvos biudžetui skubiai reikia rasti bent 19 609 174 eurų naujos sienos statybai.

Lietuva yra labai turtinga šalis nes ji gali sau leisti sužlugdyti tranzitą iš Baltarusijos, vadinasi gali sau leisti pasistatyti ir sieną ar tvorą, ir išlaikyti tūkstančius migrantų. Tik tam reikalingi pinigai, kurių nėra biudžete, ir niekas iš JevroSojūzo tam pinigų tikrai neduos.

Batkos kerštas pavyko, ir už Tchanovskajos "inauguravimą", ir už "diplomatinės atstovybės" jai suteikimą, toks geras, asimetriškas kerštas. Tiesiog Baltarusija primerkė truputi  akis į nelegalius imigrantus, norinčius prisiglausti Lietuvoje.

"Mes niekada nieko nesulaikysime: juk jie eina ne pas mus. Jie eina į apsišvietusią, šiltą, jaukią Europą. Europa, pirmiausia tai Vokietija (ten trūksta darbo rankų), iš vienos pusės, pakvietė šiuos žmones. Iš kitos pusės, jie sugriovė jų šalis. Jie faktiškai  sunaikino Afganistaną ir išvedė iš ten karius. Matote, kas ten vyksta: dabar mūsų Centrinės Azijos buvusios Tarybų Sąjungos respublikos vos sulaiko šį srautą. Kas vyksta su Sirija? Kas nutiko Libijoje, Irake? Iš ten žmonės pirmiausia bėga."  Aleksandras Lukašenka.