Nuo Liepos pirmosios dienos kasdien į Juodkrantę

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nuo-... 2021-07-06 11:53:00, skaitė 721, komentavo 0

Nuo Liepos pirmosios dienos kasdien į Juodkrantę

Pasibaigęs karantinas Lietuvoje ir vis labiau įsibėgėjanti vasara, kviečia pasinerti į atostogų ir nuotykių vandenyną. Nuo Liepos pirmosios dienos kasdien į Juodkrantę ir negyvąsias kopas plaukiantis istorinis laivas Forelle ir šiemet visus išsiilgusius nuotykių kviečia keliauti kartu.

Atsinaujinęs laivas tapo dar labiau patrauklus keliautojams. Jame ne tik galima saugiai ir smagiai leisti laiką su šeima, mėgaujantis uosto vaizdais ir kraštovaizdžiu, užkąsti ir atsigaivinti jaukiame bare, kuris visada sušildys net vėsiausių dieną.

Norėtumėte įdomiai ir netradiciškai atšvęsti šventes ar pradžiuginti bei nustebinti savo svečius? Geriausias pasirinkimas – kruizas egzotišku aštuoniasdešimtmečiu renovuotu. patikimu laivu FORELLE. Plaukiant šiuo laivu, atsiveria visas Kuršių nerijos grožis, o įdomios kelionės įspūdį sustiprina jauki retro stiliaus laivo aplinka, tarsi nukelianti į istorinę krašto praeitį.

Pasak laivo kapitono Mariaus Petrošiaus,  Juodkrantė, įsikūrusi Kuršių Nerijos nacionaliniame parke, tai vienas gražiausių ir unikaliausių parkų ne tik Lietuvoje bet pasaulyje. Apkraudami šį parką automobiliais, aliname ir netausojame šio nuostabaus krašto, vasaros metu iš Klaipėdos keliantys automobilius keltai vos spėja suktis, susidaro didelės automobilių spūstys pačiame Klaipėdos mieste, įvažiuojant į keltą, ir grįžtant iš Neringos.

Laivu Forelle vienu metu gali plaukti iki 80 keleivių, jeigu vidutiniškai skaičiuotumėme 3 keleivius automobilyje susidarytų net 25 lengvieji automobiliai, tai būtų nemažas CO2 kiekis, išskiriamas Kuršių nerijoje. Nors laivas Forelle skaičiuoja 85 metus, tai nėra taršus laivas, visi varikliai modernizuoti, tad laivas ekologija neatsilieka nuo naujai pastatytų laivų. Todėl ,plaukdami laivu, ne tik, kad prisidedame prie ekologijos, bet ir leidžiame sau pasijusti tikrais keliautojais – apie kelionės privalumus pasakoja laivo kapitonas.

Laivas „Forelle” pastatytas 1934 metais Vokietijoje, Flensburgo laivų statyklos bendrovėje. Tai buvo vienas pirmųjų Flensburgo įlankos motorlaivių, pradėjęs naują laivybos etapą.

Jau tada 23 metrų ilgio laivas, kuriame nėra nei vienos tuščios patalpos, garsėjo patogiomis sąlygomis keleiviams – skoningai įrengta kajutė, šildymas, iš čiaupo bėgantis šiltas vanduo anuomet buvo negirdėtas komfortas.

Karo audras pergyvenusi „Forelle” išgarsėjo praėjusio amžiaus viduryje, pradėjusi legendinę „sviesto laivybą“ – sviesto ir kitų maisto produktų gabenimą iš Danijos į Vokietiją. „Forellei”  teko paplaukioti ir Elbės upėje, kol pagaliau įspūdingą istoriją turintis laivas pateko į mūsų Kuršių marių vandenis.

Nuo Liepos pirmos dienos reguliariai kursuojantis laivas iš Klaipėdos į Juodkrantę išplaukia 10.30 val. o, iš Juodkrantės visus norinčius plaukti iki negyvų kopų kviečia 14 val., iš Juodkrantės į Klaipėda laivas pajuda 16 val, o 18 val. švartuojasi Klaipėdoje.

Plačiau apie tai: https://www.forelle.lt/

Mindaugas Jonušas