JAV suabejojo dėl Baideno psichinės sveikatos (Video)

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/jav-... 2021-05-13 13:14:00, skaitė 838, komentavo 2

JAV suabejojo dėl Baideno psichinės sveikatos (Video)

Dabartiniai JAV kariškiai ir ekspertai įvertino 124 pensijoje esančių generolų ir admirolų parašytą laišką, kurie suabejojo ​​fiziniais JAV prezidento Joe Bideno sugebėjimais, taip pat 2020 m. prezidento rinkimų rezultatus pavadino antidemokratiškais.

Profesorius ir buvęs JAV armijos pulkininkas Jeffrey McCoslandas trečiadienio vakarą „The Huffington Post“ sakė, kad žinia yra „labai blogas karinių ir civilinių santykių JAV erozijos pavyzdys, kuris yra kertinis demokratijos akmuo“. 

Pačiame laiško tekste teigiama, kad Jungtinėms Valstijoms gresia didelis pavojus, nes šalis „niekada dar nekovojo dėl savo išlikimo nuo pat jos įkūrimo 1776 m.“. „Tai yra konfliktas tarp socializmo ir marksizmo šalininkų ir konstitucinės laisvės šalininkų“, – sakoma tekste.

„Be sąžiningų ir demokratiškų rinkimų, kurie tiksliai atspindėtų „piliečių valią „, mūsų konstitucinė respublika yra prarasta“. Autorių teigimu, Federalinis tyrimų biuras ir Aukščiausiasis teismas turi veikti greitai ir neignoruoti rinkimų pažeidimų. Tekste taip pat kritikuojama dabartinė administracija už santykių su Kinija užmezgimą ir bandymą derėtis dėl Irano branduolinės programos.

Anot karininkų, „negalima ignoruoti vyriausiojo vado [JAV prezidento] psichinės ir fizinės būklės“. „Jis turi sugebėti greitai priimti tinkamus sprendimus nacionalinio saugumo srityje dieną ar naktį“, – sakoma tekste.

BV inf.