G. Landsbergis Vatikane skundėsi dėl Baltarusijos ir Rusijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/g-la... 2021-05-13 13:40:00, skaitė 1118, komentavo 3

G. Landsbergis Vatikane skundėsi dėl Baltarusijos ir Rusijos

Gegužės 12 dieną oficialaus vizito Italijoje ir Vatikane metu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su Šventojo Sosto Valstybės sekretoriato sekretoriumi ryšiams su šalimis arkivyskupu Paulu Richardu Gallagheriu (Šventojo Sosto užsienio reikalų ministru). Pokalbio metu buvo išreikštas abipusis pasitenkinimas intensyviais ir vaisingais Lietuvos ir Šventojo Sosto santykiais.

Apaštališkuosiuose rūmuose vykusio susitikimo metu buvo pasikeista nuomonėmis apie įvairius Lietuvą ir Šventąjį Sostą neraminančius geopolitinius procesus, ypač artimoje Lietuvos kaimynystėje, sutarta, kad šalis sieja panašus požiūris į fundamentalias žmogaus teises, žmogaus garbę ir orumą  ir vienija bendras siekis aktyviai veikti religijų laisvės srityje.

Pokalbio metu didelis dėmesys buvo skirtas situacijai Baltarusijoje ir Ukrainoje aptarti. Ministras G. Landsbergis išsakė Lietuvos poziciją dėl agresyvių Rusijos veiksmų regione bei santykių su Rusija.

Lietuvos ir Šventojo Sosto diplomatijos vadovai išreiškė vienodą požiūrį į vakcinų nuo COVID-19 lygų prieinamumą visiems žmonėms, vengiant vakcinų varžybų dėl finansine galia grįstos nelygiavertės konkurencijos.

G. Landsbergis padėkojo Šventojo Sosto sekretoriui už Šventojo Sosto vykdytą Lietuvos okupacijos nepripažinimo politiką, kuri buvo išreikšta parama Lietuvos Katalikų bažnyčios veiklai okupacijos sąlygomis ir visus okupacijos metus prie Šventojo Sosto veikusia Lietuvos ambasada, bei už Lietuvos Katalikų bažnyčios indėlį nepriklausomybės kovose ir laisvės atgavimo byloje.

Ministrai sutarė tęsti abipusiu pasitikėjimu grindžiamą šalių dialogą.

BV inf.