Algimantas Rusteika: Taip gyventi neverta

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://kaunoforumas.com/2021/... 2021-05-03 12:16:00, skaitė 3452, komentavo 1

Algimantas Rusteika: Taip gyventi neverta

Skaidriomis krokodilo ašaromis plūstantys vargšų skandinavų bankai Lietuvoje labai skaidriai plauna vargšų rusų oligarchų smirdančius pinigus. Ir dar skaidriau, įvairiausiais būdais pelnus išsiveža į metropoliją.

Lietuva – Labai Didelių Pelnų Šalis. Smulkaus verslo ir viduriniosios klasės naikinimo pradininkai – Maxima renčia prekybcentrius kaip grybus ir per krizes didina apyvartas. Išsislapstę Maltos ir Kipro holdinguose įvairiausiais tarpusavyje susijusių firmų manipuliavimais pelnus išsiveža ten, kur mokesčių mažiau. Maxima, žinokit, labai už skaidrumą!

Kas tik prabyla apie šių „vargšelių” apyvartų, kurių neišeina lengvai paslėpti, apmokestinimą – iškart susilaukia etatinių tėvynės mylėtojų, storų „apžvalgininkų” ir sočiai išlaikomų „ekspertų” baisaus klyksmo. Tų, kurie visom keturiom už mažutėlių opeliukų apmokestinimą, „independensų” plėšikavimą, ES lėšų įsisavinimo schemas ir smulkaus bei vidutinio verslo galutinį sunaikinimą oligopolijų džiaugsmui.

Ranka ranką plauna. Oligopolijos, kai reikia, padovanoja rinkėjams alaus ir pigiausių skalbimo miltelių. Valdžia žiūri ką jie išdarinėja ir nemato ko nereikia, kaip lobsta per krizes. Dėl viruso uždaro mažiukus, kur niekas neateina, gaudo po mišką bėgiojančias vienišas merginas be kaukių, o prisigrūdusias prekybos daržines palieka.

Mūsų Maršo autobusiukai sustodavo Maximos aikštelėse. Žmonės ateidavo, dalinom reklaminę medžiagą, galiausiai ir apsipirkti nueidavom. Budri lojalaus skundiko akis tai pastebėjo. Ir laisvoje Lietuvoje, o ne kokioje Baltarusijoje, atėjo iš aukštybių baubimas – NEGALIMA!

Esam įspėti iš centrinės maksimiečių būstinės, kad jei bet kas su Maršo atributika sustos prie bet kurios Maximos visoje Lietuvoje ir prieis bent vienas žmogus paimti laikraštėlio – bus kviečiama policija. Va taip, atėjo laikas vėl valdžiai atidirbti, būti tokiems, kaip reikia.

Tai ir tegu atidirbinėja, ir tegu apsidirbinėja. O mes prie Maximų nebevažiuosim, nebepirksim ir kitus raginam taip daryti. Tegu džiaugiasi savo milijonais, išsivežtais į užsienius, kur mokesčių nereikia valstybei mokėti.

O mes tęsime akciją NORFOS aikštelėse. Tai lietuviško kapitalo įmonė, atsisakanti reklamos visuose tuose sistemos pinigais penimuose portaluose ir televizijose. Padarom tetai Maximai ate ate, vaikučiai! TAIP GYVENTI NEVERTA!