B.Vanagas po nevykusios skiepų reklamos masiškai blokuoja savo pasekėjus

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-04-08 09:43:00, skaitė 1376, komentavo 0

B.Vanagas po nevykusios skiepų reklamos masiškai blokuoja savo pasekėjus

Šv.Velykos, pasirodo, buvo ne vien graži pavasario šventė...

Kol žmonės dažė ir rideno margučius, bendravo su šeimomis, artimaisiais, bičiuliais ir jaukiai leido šventines dienas, žinomo Lietuvos lenktynininko Benedikto Vanago feisbuko puslapyje virė arši žinučių ir komentarų kova. Apie ką ir kodėl? Paskaitykite. 

Pradėkime nuosekliai nuo pirmosios sportininko žinutės. Šeštadienį, balandžio 3 dieną jis paskelbė: Einu skiepytis!!!

 Tokiu savo skambiu pareiškimu ir viešu džiaugsmu jis, greičiausiai, tikėjosi sulaukti daug patiktukų, širdelių ir palaikytukų. Bet nutiko kiek kitaip. Staiga(!?) vietoje lauktų plojimų mūsų sportininkas ėmė ir sulaukė... trolių(???) ir antivakserių(???) atakos. 

Keli komentarai po šia žinute:

"Iš pradžių dar pagalvojau kad sarkazmas. Bet pasirodo, kad eilinė efektyvi smegenų plovimo pasekmė, kuri visiškai atjungė sveiką protą ir racionalų mąstymą. Beje ir išsilavinimo nebuvimą kaip tik patvirtina sutikimas būti kažkieno primetamo eksperimento dalimi, patvirtina jog visiškai nekyla klausimų kodėl dėl galimų pašalinių poveikių ir pasekmių, kurios gali būti net fatalinės - niekas nenori prisiimti atsakomybės. Išsilavinimo nebuvimą patvirtina jog nekyla klausimų, kokios apskritai yra šių injekcijų sudedamosios medžiagos ir kokį savo deklaruojamą ilgalaikį poveikį visa tai galės turėti. Kitas dalykas, iškelti savo nuomonę ir pasirinkimą tuo pačiu žeminant kitus - apgailėtinai žemas lygis, žemiau plintuso. Tokiam žmogui akivaizdžiai trūksta ne tik sveiko proto bei kritinio mąstymo, bet ir elementaraus vidinio brandumo ir rimtumo."

"Pamiršo pranešti, kad atsineštumėte ir testamentą."

"Tikrai nenoriu savo imuniteto nusistatyti prieš save, skiepo pagalba."

Ir t.t. Beje, panašių (ne)palaikančių komentarų skaičius gerokai viršija tuos, kurie ploja ir sveikina B.Vanagą.

Iš pradžių sportininkas juokėsi, po to prisidėjo pašaipos iš tų, kurie tokio "didvyriško" gesto nepalaikė. Kaip galima pavadinti štai tokį B.Vanago tekstą? "Dėsningumas toks - kuo didesnis antivakseris, tuo mažiau išsilavinimo (ši informacija iš socialinės apklausos tyrimo, bet anketų vaizdas ją tik patvirtina)". Ar galime iš šio sakinio daryti išvadą, kad B.Vanagas ne tik vairuotojas, bet ir statistas, nes iš anketų geba nustatyti žmonių išsilavinimą? Šioje vietoje reiktų pasigilinti, kokius mokslus yra baigęs pats sportininkas. Kiek ir kokių aukštojo mokslo diplomų jis turi, jei sau leidžia taip atsiliepti apie kitus??? 

Savo pasityčiojimą iš jam nepatinkančių komentatorių lenktynininkas tęsė ir toliau: "Ši tema kelia trolius (kaip pilnatis - nevispročius (nors moksliškai tai nepatvirtinta))."

Sportininkas sau leidžia kitą nuomonę turinčius žmones vadinti neišsilavinusiais, troliais, nevispročiais! Ką tokie žodžiai pasako apie jį patį?..

Šv. Velykų dieną B.Vanagas atliko tai, ką buvo planavęs ir apie tai pranešė savo puslapyje feisbuke:

Vanagas1.jpg

Komentatoriai ir čia rado, ką pasakyti:

"Galima atsakyti tais pačiais Čerčilio žodžiais: "Fantatikai - žmonės, kurie nuomonės pakeisti nenori, o temos - negali"... Dar pridėčiau, kad fanatikai dažniausia įtikinėja žmones dalykais, apie kuriuos patys ne labai ką ir nusimano. Tuo viskas ir pasakyta."

"Ko tik nepadarysi vardan karjeros išsaugojimo leftistinių lobistų valdomoje monetarinėje sistemoje... Graudu žiūrėti į tokius ale patriotus... Ir nemanau, kad Vanagas yra išdurtas sorosinių valdomo pseudomokslo, jis nėra aklai pasitikintis sistema..."

"Gerbiamo Benedikto diagnozė - paprastoji arogancija (Arogantium vulgaris). Spėju, kad ne nuo skiepo, bet nuo vaikystės. Tokius dalykus įskiepija tėvai vaikystėje. Arba gatvė.
Žinoma, šitam žmogui labai norisi dviejų dalykų: važinėtis po smėlį su mašiniuku ir būti šeimininko pakasytam. Suprantami ir gerbtini norai. Dėl jų išsipildymo dera pasakyti au."

Kai kas sportininkui ramiai paaiškino, kas yra imunitetas ir kodėl tai ne skiepai. Nejaugi sportininkas tokių elementarių dalykų nežino? O gal neparanku juos žinoti ir viešinti???

"Natūralų imunitetą mes turime, tereikia jį stiprinti. Natūralų imunitetą stipriname sportu, mankšta, grūdinimusi, pilnaverčiu maitinimusi...Vakcina sukuria dirbtinį imunitetą...Po vakcinos daug kas suserga tuo virusu...Šita vakcina yra eksperimentinė, tegul Dievas tau atleidžia už tokią agitaciją."

Čia galėtume ir baigti - visus komentarus norintys ras Benedikto Vanago feisbuko puslapyje. Tačiau yra dar šis tas, apie ką jau parašėme straipsnio pavadinime. Lenktynininkas ne tik šaipėsi iš komentatorių ir nesigilino į jų žodžius, neskaitė pridėtų straipsnių neklausė video, kur pasakojama, kas ta jo susileista vakcina yra. Ne, jie pasielgė paprasčiau (?) - ėmė blokuoti visus, kurių komentarai jam nepatiko (tame tarpe ir M.G.Maksimaliečio). Taip lengva susikurti savo iliuzinį burbulą - išmeti visus, kurių mintys nepriimtinos ir gyveni užsidėjęs rožinius akinius. Visi linkčioja galvomis, pritaria, džiaugiasi kiekviena nuotrauka ir žinute. Pasaulis išgelbėtas!? Kas ir nuo ko jį gelbėjo? Galvą į smėlį sukišęs strutis irgi manė, kad yra saugus...

Baigdamas savo trečią skiepų temos postą B.Vanagas parašė: "Pabaigai taikli Balio Sruogos mintis tuo klausimu: "Ko ko, bet kvailių visur yra daugiau nei reikia. Kiekviena tauta jų turi ir sau, ir eksportui pakankamai, lygiai kaip kiekviena tauta turi nuosavus latrus ir šventuosius"."

Ar nebus ir šį kartą taikli liaudies išmintis: "Kas ant kito sako, tas ant savęs pasisako"?.. 

P.S. Sportininkas: "Nesileiskite kvailinami ir neleiskite Jumis manipuliuoti, Broliai ir Sesės!" Kaip manote, apie kokias manipuliacijas jis čia rašė?