Sočyje vyksta Rusijos ir Baltarusijos "jungtuvių" derybos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/socy... 2021-02-22 11:43:00, skaitė 2201, komentavo 29

Sočyje vyksta Rusijos ir Baltarusijos

Vasario 22 dieną darbo vizito Rusijoje (Sočyje) metu Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka veda derybos su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Abiejų šalių vadovai planuoja aptarti Rusijos ir Baltarusijos santykių, strateginės partnerystės ir aljanso plėtrą, įskaitant integracijos procesų perspektyvas Sąjunginės valstybės, taip pat bendrų prekybos, ekonomikos, energetikos, kultūros ir socialinių projektų įgyvendinimą. humanitarinėse srityse.

Baltarusijos vadovas galutinai apsisprendė, kad su vakarais nėra galimybės vesti konstruktyvaus dialogo, nes šie bet kada gali Baltarusiją išduoti. Tai vyko prieš ir po prezidento rinkimų, kai vakarai Baltarusijoje suorganizavo valstybės perversmą. Perversmas nepavyko, todėl Aleksandras Lukašenka galutinai suprato, kad nereikia svaidytis ir būtina kuo glaudžiau bendrauti su Rusija.

Todėl, buvo paspartintas jau daugelį metų derybose užstrigęs dviejų šalių susijungimas. Šis procesas Baltarusijai yra neišvengiamas, nes kitu atveju Aleksandro Lukašenkos lauktų Muamaro Kadafio likimas.

BV inf.