Dezinformacijos sargyboje: lietuviai bus "išgelbėti" nuo nereikalingos tiesos

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2021-02-17 22:17:00, skaitė 1492, komentavo 0

Dezinformacijos sargyboje: lietuviai bus

Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentas perspėja: lietuviai, būkite budrūs. Skaitykite tik lietuvišką žiniasklaidą ir jokiu būdu nežiūrėkite priešo televizijos kanalų

Kovotojai su "Kremliaus propaganda" pranešė, kad ne veltui valgo duoną. Vien per pirmąjį metų mėnesį jie internete, laikraščių puslapiuose ir Lietuvos bei tarptautinių kanalų eteryje atskleidė net 375 medžiagas su "informacinių atakų požymiais". Ir tai yra beveik 15 procentų daugiau nei prieš mėnesį. Tai reiškia, kad Lietuvos nepriklausomybės priešai nesnaudžia ir toliau klastingai griauna visus ne tik šiuolaikinės, bet ir senovės istorijos mitus, įsišaknijusius iki ledynmečio.

Tai buvo ypač aktualu 103-iųjų 1918 metų vasario 16 dienos Nepriklausomybės akto pasirašymo metinių išvakarėse. Na, suprantama, kad visi šie "informaciniai išpuoliai" yra tik iš vienos krypties — iš Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos. Jos rašo, kad 1991 metų sausio 13 dieną Lietuvoje įvyko ne revoliucija, o perversmas pagal Dž. Šarpo metodinius nurodymus. O tai reiškia, kad tai buvo ne visos tautos sukilimas ir masinis protrūkis, o saujos inteligentijos sąmokslas, kontroliuojamas buvusios partinės nomenklatūros ir slaptųjų sovietų KGB darbuotojų. Tų įvykių bylą nagrinėję teisėjai paprastai buvo apkaltinami nesąžiningumu ir jiems netgi iškeltos baudžiamosios bylos.

Ir kažkodėl informaciniai diversantai piktinasi nuoširdžiais Lietuvos politikų jausmais visai Baltarusijos opozicijai, kuriai vadovauja "prezidentė Sveta". Na, koks tai kišimasis į Baltarusijos vidaus reikalus? Lietuvos patriotai tiesiog nori padėti tamsuoliams baltarusiams rasti kelią link ryškios Europos demokratijos.

Taip pat atmerkti akis prieš radioaktyvią pabaisą, kurią prie pat Lietuvos sienos pastatė tos pačios europietiškos demokratijos priešai. Juk akivaizdu, kad Astravo AE pastatyta ne Baltarusijos ir Europos ekonomikos gerovei, o tik siekiant sunaikinti taiką mylinčią Lietuvą! O Amerikos ir Europos NATO batalionai pasienyje skirti tik ramiam Lietuvos prezidento ir valdančiojo elito miegui, o ne tam, apie ką jūs galvojate.

Rusijos žiniasklaida piktinasi nuoširdžiu Lietuvos susirūpinimu dėl Aleksejaus Navalno sveikatos ir finansinės gerovės. Jie vadina jį "įgijusiu pasitikėjimą sukčiumi". Atseit, jis apgavo kažkokią Prancūzijos bendrovę ir įžeidė veteraną. Juk tai tokia smulkmena. Tereikia suprasti ir atleisti, o ne laikyti požemiuose "dėl politinių motyvų". Lietuvoje toks žiaurumas niekada nebūtų leidžiamas! Lietuvos teisingumas yra pats humaniškiausias pasaulyje. Kokie politiniai kaliniai? Melas visa tai! O Jurijus Melis ir Algirdas Paleckis? Ką jūs suprantate! Tai visai kas kita! 

Be to, informacijos diversantai piktinasi ir nerimauja dėl Druskininkų "Belorus" sanatorijos darbuotojų. Jie sako, kad 350 Lietuvos piliečių prarado darbą dėl uolaus politinio elito susirūpinimo Baltarusijos opozicijos likimu. Taigi, visa tai yra šmeižtas šmeižtas ir faktų iškraipymas. Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė, kad laikini lietuvių ekonominiai sunkumai, susiję su sankcijomis Baltarusijos režimui, yra pateisinami, nes žmogaus teisės kaimyninėje valstybėje yra pagrindinė vertybė. Lietuviams ne nuodėmė dėl to ir pakentėti.

Taip pat geri ir konservatoriaus Žygimanto Pavilionio bei užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio patarimai. Prieš įsidarbindami, paklauskite, ar įmonė atneša pajamų į Baltarusijos ar Rusijos biudžetus. Jei taip, bėkite iš šių bendrovių! Tiesiai į darbo biržą. Jums bus suteikta bedarbio pašalpa ir mėlynos bei violetinės spalvos ženklelis. Užkabinkite jį ant atlapo vasario 16 dieną ir iškart pajusite pasididžiavimo laisva Lietuva antplūdį.

Ir dar vienas patarimas. Lietuviai, niekada neskaitykite laikraščių, svetainių ir socialinių tinklų rusų kalba. Galite pasigauti virusą, kuris smegenis užkrečia baisiau nei koronavirusas! Priešingu atveju išgirsite ne didvyrišką, o alternatyvią Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją ir kad Leninas "padovanojo" Lietuvai pirmąją nepriklausomybę XX a. Jei ne 1917 metų Spalio revoliucija Petrograde, Lietuvos deputatai, vadovaujami Jono Basanavičiaus, vargu ar būtų išdrįsę 1918 metų vasario 16 dieną pasirašyti Nepriklausomybės aktą.

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.