Papildau Vito Tomkaus sąrašą: Vytautas Landsbergis - Izraelio valstybės steigėjas Nr.1? (feljetonas)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-01-11 08:01:00, skaitė 1286, komentavo 9

Papildau Vito Tomkaus sąrašą: Vytautas Landsbergis - Izraelio valstybės steigėjas Nr.1? (feljetonas)

Noriu pasidžiaugti Vito Tomkaus Landsbergiui skirtu panegirikos briliantu: „MŪSŲ PIRMŪNAS arba KUO ČIA DĖTOS VIEVIO VIŠTOS?“

https://www.respublika.lt/lt/naujienos/nuomones_ir_komentarai/bus_isklausyta/vito_tomkaus_feljetonas_musu_pirmunas_arba_kuo_cia_detos_vievio_vistos/

V.Tomkus pritaria Vytautui Landsbergiui, per visus TV kanalus teigusiam, kad lemiamais Lietuvos Nepriklausomybės atkovojimo momentais tikrasis Tautos vadovas buvo jis ir tik jis, todėl pasiūlė suteikti jam šiuos oficialius garbės vardus: „Rezistentas " Nr.1, „Sąjūdietis" Nr.1 A, „Poetas" Nr.1 B, „Patriarxas" Nr.1 C, „Lietuvos kosmonautas“ Nr.1.

Vitas Tomkus labai įtaigiai pagrindžia šių vardų suteikimą Vytautui Landsbergiui.

Aš gerbiamam Tomkui siūlau papildyti Vytautui Landsbergiui suteiktų garbės vardų sąrašą dar vienu garbės vardu, mano nuomone, pačiu svarbiausiu – Izraelio valstybės steigėjo Nr.1.

Kuo gi aš remiuosi, kad teikiu tokį siūlymą? Paaiškinsiu. Aš remiuosi Hennecke Kardel 1974 metais išleista knyga „Adolfas Hitleris, Izraelio steigėjas“ (Adolf Hitler, Begründer Israels)

166355_7_adolf_hitler_mein_kampf.jpg

Šios knygos 6 skyrius yra pavadintas taip: „Mano kova“ (Main Kampf) – kūrinys parašytas Landsbergo miesto kalėjime prie Lech upės.“

https://pub.wikireading.ru/88573

Kalėjimas, kuriame savo knygą rašė Hitleris, buvo įkurtas šio miesto Landsberg bajorų pilyje. Galima manyti, kad tai mūsų Vytauto Landsbergio protėvių ar giminių pilis, kuri „Izraelio steigėją“ Adolfą įkvėpė kūrybai.

Tai labai svarbus istorinis momentas, galintis padėti suprasti, kodėl Lietuva per 30 metų, Vytautui Landsbergiui aktyviai dalyvaujant jos valdyme, iš laisvos valstybės virto į koloniją, o dabar sparčiai virsta į lietuvių tautos kalėjimą.

Prašau gerb.Vitą Tomkų aprobuoti mano siūlymą ir į Vytauto Landsbergio garbės vardų sąrašą pridėti šį: Izraelio valstybės steigėjas Nr.1.

Panaudotas "Respublika" koliažas