Pasimokė iš savo kvailumo: Vokietija uždaro sieną su Austrija. Pabėgėliai nebegalės patys rinktis šalies, kurioje nori gyventi

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://plus.google.com/u/0/11... 2015-09-14 11:14:28, skaitė 2482, komentavo 0

Pasimokė iš savo kvailumo: Vokietija uždaro sieną su Austrija. Pabėgėliai nebegalės patys rinktis šalies, kurioje nori gyventi

Gyvenimas viską pastato į savo vietas. Tame tarpe - ir ideologiškai angažuotus kvailius, užimančius vadovaujančias pozicijas kai kuriose ES šalyse.

Pūtėsi vokiečiai, pūtėsi, kad savo idiotiška "atvažiuokit - visus priimsim" politika parodys visam pasauliui pavyzdį ir priims milijonus t.v. pabėgėlių - ir še tau.
Vos po kelių dienų tos kvailystės - patrūko ir gailiai pakėlė letenėles.

Jau šį vakarą pasienyje su Austrija bus pradėta vykdyti sienos kirtimo kontrolė. Dar neaišku, ar ji bus vykdoma kiekviename pasienio poste, ar tik bus pasienyje stabdomi traukiniai. Tikslas paprastas - užtikrinti, kad pabėgėliai daugiau negalėtų patekti į Vokietiją tokiais kiekiais.

Vokietijos transporto ministras Alexanderis Dobrindtas pareiškė, kad jo šalis, priimdama pabėgėlius, jau pasiekė galimybių ribas. Šis signalas esą turi būti aiškiai pasiųstas.

„Mums reikės daug laiko, kad sureguliuotume dabartinę sunkią situaciją. Dabar reikalingos veiksmingos priemonės srautams sustabdyti“, – sakė ministras.

Vokietija ilgiau nebeleis pabėgėliams pasirinkti, kokia ES šalis juos priims, šiandien pareiškė ir Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as, šiuo sprendimu iš esmės atšaukdamas priemonę, kuri suteikė galimybę atvykti į šalį rekordiniam migrantų skaičiui.

Prieglobsčio prašytojai turi suprasti, kad „jie negali pasirinkti šalies, kurioje jie prašo apsaugos“, – sakė jis žurnalistams.

Mat pagal įprastas ES taisykles pabėgėlių prašymus dėl apsaugos turi nagrinėti ta Bendrijos šalis, į kurią jie pirmiausia atvyko.

Berlynas anksčiau buvo nusprendęs netaikyti šios taisyklės pabėgėliams iš Sirijos. O juk vos prieš kelias dienas tas veikėjas su asilo kepure priekaištavo Vengrijai dėl jos sprendimo užtverti sieną su Serbija ir išdidžiai postringavo, jog tai yra pabėgėlių žmogaus teisių ribojimas.

Kaip matome, susidūrus su realybe net ir galutinai nusitolerastinusiems vokiečiams ilgai netruko nors dalinai ateiti į protą. O juk Rytų Europos šalių politikai jiems vienu balsu sakė, kad taip ir bus.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas garsiai nesijuokdamas iš apsikvailinusių kolegų tiesiog mandagiai pasveikino Vokietijos sprendimą laikinai įvesti sienos kontrolę:

„Mes puikiai suprantame Vokietijos sprendimą ir norime išreikšti savo solidarumą su juo“.

V.Orbanas pridūrė, jog tai turi būti tik pirmas žingsnis, nes taip pat reikia kaip įmanoma greičiau apsaugoti ir Graikijos sienas.

Įdomu, kad ta šalis nesusilaukia jokių sankcijų ar priekaištų už tai, kad įžūliai nevykdo savo įsipareigojimų saugoti prietrytinę ES sieną ir laisvai praleidžia į ES vidų visus to pageidaujančius atvykėlius.

Be jokių vizų, pasų ir patikrų. Važiuokit, mielieji, Angela jūsų laukia Vokietijoje. Vietoje to, kad nubausti Graikiją idiotai iš EK bei Vokietijos priekaištavo Vengrijai dėl to, kad jie karine jėga ketina apsaugoti ES sieną.

Užtat sunerimo linksmasis girtuoklėlis Eurojelcinas, vadovaujantis EK. Kaip rašoma, Europos Komisijos vadovas Žanas-Klodas Junkeris stipriai sunerimęs dėl tokio Vokietijos sprendimo. Bet ir vėl pakartojo savo mantrą, jog ES valstybės turi susitarti dėl bendros prieigos pabėgėlių kausimu.

Aiškiai turėdamas omenyje NE išorinių sienų apsaugos sugriežtinimą bei krizinių teisės aktų, leidžiančių kuo staigiau deportuoti nelegalius migrantus priėmimą, bet idiotiškus pasiūlymus įvesti nelegalių migrantų išdalinimo visoms valstybės kvotas.

Daugiau proto turintis ES komisaras Giunteris Etingeris paragino Vokietiją nustoti kvailioti ir skubos tvarka sumažinti pabėgėliams mokamas pašalpas, priartinant jų laikymo sąlygas prie tų, kurias sau leisti gali mažiau turtingos ES šalys.

Juk būtent dėl tų pašalpų į Vokietiją ir veržiasi pagrindinė masė nelegalių migrantų.

Ką gi, smagu, kad rūstus gyvenimas pastato į vietą net labiausiai nupezusius tolerastus Vokietijoje ir EK. Jei taip bus ir toliau, pabėgėlių krizė bus išspręsta taip, kaip ir turėjo būti padaryta nuo pat pradžios.