Dulkys papasakojo apie galimą komendanto valandos įvedimą Lietuvoje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-12-30 19:47:00, skaitė 1300, komentavo 16

Dulkys papasakojo apie galimą komendanto valandos įvedimą Lietuvoje

Sveikatos apsaugos ministras taip pat papasakojo, kad trečiosios vakcinos dozės laukiama po sausio 4 dienos

VILNIUS, gruodžio 30 — Sputnik. Sprendimai ir apie galimybę įvesti komendanto valandą gali būti svarstomi po Trijų Karalių, trečiadienį, po Vyriausybės posėdžio, pranešė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. 

Pasak ministro, po Naujųjų metų bus daromas tikslesnis epidemiologinės situacijos vertinimas ir tada bus galvojama, ar dabar veikiančios priemonės tinkamai veikia. 

"Norisi tikrai išlaukti bent jau iki Trijų Karalių, kada statistika pradės kalbėti apie poveikį, kurį turime iš dabartinių priemonių. <...> Mes norime profesionaliai įsitikinti, ar bus koks pozityvus poveikis iš tų priemonių, kurias priėmėme pastaruoju metu. Todėl manome, kad jau detaliau spręsime, analizuosime ir pokyčius vertinsime pradedant nuo sausio 1, o dar tiksliau — nuo Trijų Karalių", — kalbėjo ministras. 

Ministras taip pat papasakojo, kad trečiosios vakcinos dozės nuo koronaviruso galima tikėtis po sausio 4 dienos.

"Naujausia žinia, kad turime gavę informaciją, kad po sausio 4 dienos, tikimės, kad ji bus patikslinta, Lietuvą pasieks dar viena vakcinų siunta. O tai reiškia, kad sausio pirmą savaitę galėsime tęsti vakcinavimo procesą ir antrąją siuntą išgabenti į koordinuojančius centrus", — sakė Dulkys. 

Lietuvoje iki sausio 31 dienos galioja karantinas. Be to, griežtesni apribojimai, įskaitant piliečių judėjimą, bus taikomi iki sausio 3 dienos.

Šalyje, naujausiais duomenimis, iš viso nustatyta daugiau nei 138 tūkst. COVID-19 atvejų. Nuo infekcijos mirė daugiau nei 1,4 tūkst. žmonių.

Gruodžio 27 dieną Lietuvoje prasidėjo medicinos darbuotojų vakcinacija penkiose didžiausiose šalies gydymo įstaigose — Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.