Nusispjauti į COVID-19: Lietuvos seimūnus apėmė "narkotikų tvaikas"

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-12-25 01:28:00, skaitė 848, komentavo 1

Nusispjauti į COVID-19: Lietuvos seimūnus apėmė

Seime įvyko pirmasis balsavimas dėl nedidelio kiekio narkotikų dekriminalizavimo. Jei įstatymas bus priimtas per tris svarstymus, Europos Komisija jau perspėjo, kad pradės teisinį procesą prieš Lietuvą. Bet tai nesustabdo valdančiųjų liberalų konservatorių

Konservatoriai ir liberalai nėra įpratę atidėlioti savo pažadų. Rinkėjai paprašė legalizuoti narkotikus? Štai ir gavo. Nedidelio kiekio narkotikų dekriminalizavimo įstatymo projektas jau perėjo pirmąjį Seimo svarstymą.

Be to, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sakė, kad visi alkoholio pardavimo laiko apribojimai, kuriuos priėmė ankstesnė "valstiečių" Vyriausybė, netrukus bus atšaukti. Gerkite, rūkykite, vartokite narkotikus, mieli Lietuvos piliečiai! Tik kiek įmanoma dažniau ir daugiau, kad mažiau liktų laiko galvoti apie slaptus valdžios reikalus. Apsvaigus nuo alkoholio ir narkotikų tam neliks laiko.

Dėkokite už operatyvumą ir atminkite pataisų autorės vardą — Seimo narę iš Laisvės partijos Morganą Danielę. Na, nepamirškite pagrindinių dabartinio valdančiojo elito veikėjų, kurie taip pat pasirašė Baudžiamojo kodekso ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisas — visų trijų valdančiųjų partijų lyderiai — Gabrielus Landsbergis, Aušrinė Armonaitė, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir asmeniškai ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė...

Toks svarus ir autoritetingas įstatymo pataisų projektą, pagal kurį už nedidelio kiekio narkotikų laikymą be tikslo juos platinti bus taikoma tik simbolinė bauda iki 100 eurų, pasirašiusių asmenų sąrašas garantuoja, kad įstatymas bus priimtas. Valdžia laikosi duoto žodžio.

Buvusios valdančiosios partijos "Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos" lyderis Ramūnas Karbauskis bandė piktintis naujų valdančiųjų partijų cinizmu. Jis jiems priminė, kad Lietuva yra tarp pasaulio alkoholio vartojimo lyderių. O ankstesnės Vyriausybės priimti alkoholio prekybos apribojimai buvo skirti būtent išvesti Lietuvos žmones iš apsvaigimo. O dabar konservatoriai ir liberalai ketina atverti ir "narkomanijos" vartus.

"Kažkam labai norisi, kad Lietuva išnyktų taip ir nepasiekusi tos vizijos išsipildymo, kurios siekė Basanavičius drauge su toli matančiais valstybės kūrėjais. <…> Visuomenė taip pat turi į tai nedviprasmiškai reaguoti, net jei už lango ir gražiausios metų šventės, nors ir įkalintos koronaviruso, kad Lietuvoje būtų daugiau šviesos ir laimingų žmonių, nei tamsos, kuri niekada nežadės gražios ateities..." — Facebook parašė Karbauskis.

Jis taip pat priminė, kad nedidelio kiekio draudžiamų medžiagų dekriminalizavimas nekeičia fakto, jog tai yra neteisėti šalyje preparatai. Bet kokios problemos? Jei toks įstatymas trukdo paversti Lietuvą narkomanų turizmo rojumi, tai naujoji Vyriausybė taip pat jį panaikins. Nurodykite terminą, ir pasibaigus ketverių metų liberalų konservatorių valdymui, marihuanos cigaretės bus parduodamos maisto prekių parduotuvėse, o kokainas atsiras naktinių klubų meniu. Visų rūšių amfetaminus ir kitus svaiginamuosius-raminamuosius bus galima įsigyti be recepto.

Ar galite įsivaizduoti, kiek turistų — kanapių dūmo mėgėjų — suplūs į Lietuvą? Jie greitai pamirš Amsterdamą! Vyriausybei beliks tik skaičiuoti pajamas dėl turistų, priklausomų nuo narkotikų, antplūdžio. Be to, būtina priimti įstatymą dėl valstybės prekybos nedideliais narkotikų kiekiais, supakuotais į cigaretes ir spalvingus maišelius, monopolijos. O dar sudaryti sutartis su Lotynų Amerikos ir Centrinės Azijos narkotikų baronais dėl didmeninio hašišo, kokaino ir heroino tiekimo.

Pasakysite, kad straipsnio autorius persistengė dėl savo vaivorykštinių fantazijų? Tada prisiminkite, kaip buvo vertinami narkotikai Lietuvos nepriklausomybės aušroje. Tačiau praėjo maždaug 30 metų — ir štai jau jie nori įteisinti apsvaigimą nuo narkotikų. Anapilin iškeliavę dviejų nepriklausomybės aktų (1918 ir 1990 metais) signatarai turbūt apsivertė savo kapuose. Ar tokios šviesios ateities jie norėjo savo Lietuvai?

Tiesa, čia Europos Komisija narkotikų legalizavimo projekto iniciatoriams užsiminė, kad pradės teisinį procesą prieš Lietuvą, jei bus priimtas įstatymas. Tačiau žinant, kokia nerangi Briuselio biurokratija, galima ramiai spjauti į šiuos perspėjimus. O po 10–20 metų, kol jie Europos Komisijoje "tirs", dėl narkotikų Lietuva virs turistų rojumi ir pagal pajamas pralenks net Dubajų ir Balį.

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.